L’escola La Falguera ja disposa d’arbres per ombrejar els patis a l’estiu

Divendres, 25 de gener de 2019 a les 12:45

A finals d’any es van realitzar les tasques de plantació, incloses dins dels pressupostos participatius del 2018

Durant les vacances de Nadal, l'empresa 100% Verd, de Vilanova del Vallès va dur a terme les tasques de plantació de diferents arbres als patis de l'escola La Falguera. En ser l'escola de més recent construcció, encara no comptava amb arbres de mida suficient per a ombrejar els patis a l'estiu. Aquesta acció és una de les partides que formen part dels Pressupostos participatius del 2018 en què els mateixos veïns del municipi van votar democràticament.
Les tasques van consistir a trasplantar tres alzines i un roure a una zona on es pretén tenir un bosquet, plantar deu espècies d'arbre frondós, originari d'Amèrica, que proporcionaran ombra densa i una preciosa coloració rogenca a la tardor i també s'ha plantat un castanyer, dos lledoners i un pi pinyoner.
Es van emprar fins a 16.000 litres de terra vegetal adobada en els clots de plantació per ajudar a un bon arrelament dels arbres. També es van aplanar els reguerots que la pluja havia provocat en diversos llocs i es van marcar uns bancals on els pares volen muntar un túnel a base de salzes vius. Per últim, es van posar pneumàtics que actuen com a petits murs de contenció i ajuden a contenir les terres perquè no siguin arrossegades per les pluges.
Els pares i mares de l'AMPA van col·laborar en la realització d'aquesta actuació per tal d'aconseguir una escola verda. 

Actuació a l'Escola Mestres Munguet-Cortés
En els mateixos pressupostos participatius també es varen demanar ombres pel pati de l'escola Mestres Munguet-Cortés i es va optar per uns tendals que es posarien i es traurien depenent de l'època, a banda dels ventiladors de l'escola.
El material per l'actuació de MMCC està comprat i per no interferir en el dia a dia de l'escola està planificat que els tendals s'instal·laran durant les vacances de Setmana Santa.

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:55