El Departament de Salut engega una campanya amb consells per a prevenir les malalties d’hivern, com ara la grip

Dijous, 7 de novembre de 2019 a les 18:30

Es recomana vacunar-se contra la grip, sobretot gent gran, malalts crònics, professionals sanitaris i embarassades

Rentar-se les mans amb freqüència, utilitzar mocadors d’un sol ús en tossir o esternudar, beure aigua sovint i ventilar els espais tancats. Aquests són els consells bàsics que cal seguir si volem prevenir les malalties d’hivern. No només la grip, sinó també altres com la bronquiolitis, que acostuma a afectar els més petits, o d’altres víriques o infeccioses.

A banda d’aquestes recomanacions, contra la grip destaca una com a principal: la vacunació. El període òptim de vacunació arriba fins a mitjans de desembre, però les vacunes ja estan disponibles fins que acabi l’hivern a tots els centres d’atenció primària (CAP) i centres vacunals, per prevenir i evitar les complicacions i la mortalitat associada a una malaltia molt contagiosa i considerada, per tot plegat, com un important problema de salut pública.

Tots aquests consells es recullen en una nova campanya del Departament de Salut, que té com a lema Un hivern sense BRRR i segueix la línia de la passada campanya d’estiu.

L’objectiu és que l ’atenció continuada i urgent s’ajusti a les necessitats específiques de les persones de cada territori, per ser ateses pel dispositiu més adequat amb la màxima qualitat possible.

Darrera actualització: 07.11.2019 | 18:38