La deixalleria de Montornès tornarà a obrir a partir del proper dilluns 4 de maig

Dimecres, 29 d'abril de 2020 a les 14:15

La deixalleria de Montornès tornarà a obrir les portes a partir de dilluns 4 de maig. La decisió s'ha pres després que l'Agència de Residus de Catalunya ha deixat en mans dels consorcis i consistoris la possibilitat de recuperar l'activitat.

Així, i davant la reducció del nombre de contagis per la COVID-19, el Consorci de Residus, amb el consens dels ens consorciats, ha valorat la reobertura parcial dels espais i permetre la prestació d'aquest servei amb la implantació d’estrictes mesures de prevenció per evitar la propagació dels virus i protegir tant el personal que treballa en aquestes instal·lacions com els usuaris i les usuàries que en fan ús. 

Les deixalleries obriran les seves portes 3 dies a la setmana, amb alternança entre elles, a excepció de Granollers Sud i Mollet del Vallès que ho faran sis dies a la setmana. La deixalleria de Granollers Nord romandrà tancada fins a nou avís i la de la Roca del Vallès obrirà a partir de dimarts 5 de maig. L’horari d’atenció al públic es limita, i serà: de 16 a 19 hores els dilluns, i de 8:30 a 14 hores de dimarts a dissabte. Diumenge les deixalleries romandran tancades.

Per garantir les mesures de seguretat i per evitar contagis o situacions de risc hi treballaran dos operaris per deixalleria, el que permetrà garantir el compliment de les mesures preventives establertes i realitzar una intensa desinfecció diària de les instal·lacions. També es limita l’aforament i es controlarà l’accés dels usuaris o transportistes que vulguin accedir-hi. Tots ells, a més, ho faran individualment seguint les indicacions de l’operari, i en cas que es formin cues, no es podrà sortir dels vehicles particulars.

El usuaris hauran de seguir en tot moment les indicacions del personal i dipositar els residus al lloc corresponent. No s’acceptaran residus barrejats o que s’hagin de desballestar, així com si no hi ha suficient capacitat de recepció. També han de seguir les mesures de seguretat establertes:  es recomana l’ús de mascaretes i guants, i respectar i mantenir la distància de seguretat de dos metres amb altres persones i en general totes les mesures preventives indicades.      

Darrera actualització: 29.04.2020 | 14:36