Èxit de participació en la primera Gimcana organitzada pel jovent del poble

Dijous, 1 d'agost de 2019 a les 10:00

Dissabte passat va tenir lloc la primera Gimcana Jove a Vilanova del Vallès que es va celebrar als voltants de l'Spai Jove. L’activitat ha estat un èxit a nivell d’organització, de resultat i de dinàmica de grup. Malgrat el risc de tempesta, hi va haver molta participació juvenil: 32 participants a la gimcana i 12 joves organitzadores de l’activitat.

Amb el títol Síndrome de Rakirostèmia, un nom enigmàtic que va servir dies abans per la crida a la participació, es va generar un fil conductor on els joves van haver de superar una sèrie de proves per trobar la cura a la seva infecció. Les inscripcions van ser per parelles fins a formar grups de 4 o 6 membres. Cada prova tenia la seva complicació i calia fer-les correctament per aconseguir els ingredients de la fórmula de la cura. Tot i així, l’última de les proves s’havia de resoldre amb la participació de tots els grups, generant un valor cooperatiu com a final.

L’activitat va ser impulsada per Dret a Ser, un col·lectiu juvenil del poble i que va comptar amb d’altres joves que es van implicar en la seva organització. Tant en la preparació, que va requerir tot un mes, com en el desenvolupament, hi va haver molta implicació, compromís i lideratge compartit per part dels 12 joves de l’organització. Sens dubte, la proposta de la gimcana va esdevenir una oportunitat per dinamitzar els col·lectius dels diferents esglaons de l’escala de la participació de l’Spai Jove. També, va generar nous vincles entre el jovent de diferents generacions, en un molt bon ambient. 

Tot plegat ha estat acompanyat per l’equip tècnic de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès i amb vinculació al programa de formació Obrim Via de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Aquest procés participatiu va en consonància amb la missió del Pla Local de Joventut 2018-2021 i té com a objectiu fomentar l’organització del jovent i l’assumpció de responsabilitats, oferir recursos per a la realització d’activitats, posant èmfasi a l’autoorganització com a "escola de participació”.

Darrera actualització: 01.08.2019 | 10:49