Vilanova del Vallès posa en marxa el projecte FutbolNet, de la Fundació FC Barcelona

Divendres, 11 de gener de 2019 a les 09:45

El projecte, que promou valors socials, va dirigit a joves d’entre 16 i 17 anys

L'Ajuntament ha iniciat un projecte, conjuntament amb la Fundació Diagrama i la Fundació FC. Barcelona, anomenat FutbolNet. Tot i que el nom fa referència al futbol aquest projecte engloba tota mena de jocs i esports col·lectius i obre les portes a tots els joves de 4t d’ESO i Batxillerat ( 16-17 anys), amb qualsevol tipus de capacitat física i amb qualsevol nivell, per tal que puguin gaudir de la pràctica d'esport col·lectiu i créixer amb responsabilitat, autonomia i llibertat.

La filosofia d'aquest projecte es basa a promoure el treball en valors a través de l'esport amb joves de Vilanova conjuntament amb els nois nouvinguts tutelats i no acompanyats, allotjats a la Masia de Can Rabassa, per facilitar la seva inclusió a la societat i el seu desenvolupament personal. Aquesta acció integradora forma part del projecte d’integració conjunt MENA.

Valors com l'esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l'ambició es treballen per tal de fomentar tant el desenvolupament individual com el col·lectiu. Per posar en pràctica aquests jocs esportius, s'utilitza una metodologia basada en tres temps. Primer, els dos equips acorden les normes amb les quals volen jugar, relacionant-les amb els valors i identificant-ne els comportaments vinculants. Després es tracta de jugar i posar en pràctica les normes acordades i per últim, hi ha una reflexió per part dels dos equips sobre com ha anat l’activitat.

El programa FutbolNet es va posar en marxa el 2011 per utilitzar el futbol i l'activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per estimular infants i joves que es troben en contextos vulnerables.  La Fundació ha qualificat d’èxit un projecte que ja s'ha implementat a 53 països, hi han participat 140.000 nens i ha comptat amb 600 educadors.

L’espai on es durà a terme aquest projecte serà al Camp de Futbol Municipal tots els dilluns, a partir del 14 de gener, de 16 a 18 h, i finalitzarà el dilluns 17 de juny.

Des de fa dues setmanes  ja es poden fer les inscripcions directament a la recepció del Pavelló d’Esports. Qui es vulgui informar sobre el programa també pot trucar al 93 845 84 29 o enviar un correu electrònic a esports@vilanovadelvalles.cat.

Darrera actualització: 11.01.2019 | 09:33