Més de cent persones mostren el seu rebuig a la violència d’ahir davant l’Ajuntament

Dimecres, 4 d'octubre de 2017 a les 00:00

L’alcaldessa Yolanda Lorenzo destaca que el veritable protagonista del referèndum fou el poble i cedeix el micròfon simbòlicament perquè tothom pugui expressar-ho.

El dilluns dia 2 d’octubre a les 12 hores del migdia es va fer una crida a concentrar-se davant de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès per tal de mostrar el rebuig i denunciar la violència que es va viure el dia anterior en el decurs de la jornada electoral a tot Catalunya.

L’alcaldessa va llegir el manifest que havien redactat conjuntament l’AMI i l’ACM on es destacava que el dia 1 d’octubre de 2017 passarà a la història per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent dels ciutadans davant la dura violència que va exercir l’Estat espanyol que va provocar més de 800 ferits. En el manifest s’agraeix l’actitud dels més de 2 milions de persones que van votar i en especial als qui se’ls va usurpar el vot. S’agraeix, també, totes les persones que van fer possible exercir el dret a votar (votants, voluntaris, alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics) per acabar fent èmfasi que la democràcia sempre guanyarà la violència.

Al final de la lectura l’alcaldessa va compartir el sentiment i el clima que va percebre durant tota la jornada al col·legi electoral i va convidar a qui volgués compartir sensacions viscudes el dia del referèndum. Dues persones van participar-hi: la mare d’un vilanoví que va explicar la seva experiència a Riudarenes i a Vilanova del Vallès i dues noies que van parlar en nom de FocErrats. En compartir el que tots van viure i sentir es va crear un clima emotiu dins d’un acte totalment improvisat on els 15 minuts de la convocatòria es van fer curts.

Darrera actualització: 04.10.2017 | 11:31

Imatges

Concentració del dia 2 d'octubre de 2017 de rebuig a la violència en la jornada del referèndum del dia anterior. Participació oberta de les persones que eren entre el públic per mostrar el rebuig a la violència de la jornada del referèndum de l'1 d'octubre de 2017 Més de 100 persones es concentren davant de l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig a la violència exercida en la jornada del referèndum de l'1 d'octubre de 2017