L’Ajuntament participa al Projecte Hèrcules amb 2 alumnes de l’Institut

Dijous, 23 de novembre de 2017 a les 20:00

A finals d’octubre de 2017, 2 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Vilanova del Vallès van iniciar el Projecte Hèrcules al magatzem de la brigada municipal de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès. 

Aquesta iniciativa ja fa 6 anys que es fa a l’Institut de Vilanova amb la col·laboració d’empreses, l’ajuntament i altres agents educatius.

Els principals objectius són, per part de l’alumnat, que adquireixi més confiança i responsabilitat així com que guanyin en seguretat amb ells mateixos i que aprenguin hàbits de treball, confiança i esforç, i per part de l’empresa, col·laborar en el teixit educatiu del municipi com una activitat que fa que l’empresa sigui socialment més responsable. 

No es tracta d’unes pràctiques laborals ni de prestació de serveis dels alumnes sinó d’un complement formatiu ja que aquest és un programa de diversificació curricular que permet fer activitats fora de l’institut amb l’objectiu de reforçar la seva integració social, escolar i laboral.

Aquesta col·laboració es farà durant el curs escolar 2017-2018 i no representa cap cost per a l’Ajuntament ni per a altres empreses que hi col·laborin. 

Pel que fa al temps de dedicació no pot sobrepassar les 4 hores diàries ni les 10 hores setmanals i es fa en la franja horària de les 13h a les 15h i de les 16h a les 18h.  El professorat de l’Institut és l’encarregat de fer-ne el seguiment i, en aquest sentit, les pràctiques dels alumnes són avaluables per a obtenir el títol d’ESO. 

Des de l’Ajuntament agraïm aquesta iniciativa de l’Institut així com la col·laboració de tots, alumnes i empreses, en aquest model educatiu de municipi. 

Darrera actualització: 23.11.2017 | 13:46