El Departament de Territori i Sostenibilitat dóna consells per evitar la pesta porcina africana

Dilluns, 11 de febrer de 2019 a les 14:40

La Generalitat de Catalunya està desenvolupant actuacions de detecció immediata per tal de poder-la prevenir

A determinades zones d’Europa s’han declarat diversos focus de pesta porcina africana. Es tracta d’una malaltia que afecta als porcs senglars i als porcs domèstics i presenta uns alts nivells de mortalitat.  Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i transport de bestiar però no té cap risc per a la salut de les persones.

A dia d’avui no s’ha declarat cap cas de la malaltia a Catalunya, ni tan sols a la seva proximitat, però ateses les característiques, la greu incidència econòmica potencial envers el sector porcí i envers l’activitat cinegètica, la Generalitat de Catalunya està desenvolupant actuacions de prevenció i detecció immediata d’un possible focus.

Per tal d’impedir que entri al nostre territori, el millor que podem fer és prevenir-la i si hi arribés, detectar-la de seguida. Cal seguir les indicacions que ha definit el Servei de Prevenció en Salut Animal del Departament de Territori i Sostenibilitat:

  • Es recomana no tocar els porcs senglars trobats morts i avisar als Agents rurals (93.561.70.00).
  • No deixar cap animal ni vísceres al medi després de les accions de caça per tal d’evitar la disseminació de la PPA i d’altres agents patògens, així com no entrar a l’explotació res del que s’utilitzi per caçar.
Darrera actualització: 11.02.2019 | 14:21