Nova xerrada del Cicle de Xerrades per la Convivència i el Civisme

Dijous, 24 d'octubre de 2019 a les 14:25

Dimarts, a les 18 h a la Biblioteca, s’exposarà el tema d’estereotips i prejudicis

Dimarts, 29 d’octubre, tindrà lloc la xerrada Estereotips i prejudicis a examen amb Sara Hosseini, de SOS Racisme. Es tracta de la segona part del taller Trenca amb la discriminació, que va tenir lloc el passat 8 d’octubre, per observar els prejudicis i els estereotips que s’aprenen gairebé sense voler i que poden generar situacions de discriminació i injustícia.

Aquestes activitats formen part del Cicle de Xerrades per la Convivència i el Civisme que tenen lloc a la Biblioteca Contravent a les 18h durant aquesta tardor. El cicle, impulsat per l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona, té l’objectiu de promoure la reflexió entorn de la convivència i el civisme al poble.

Més xerrades

El cicle seguirà el 5 de novembre amb la xerrada Davant dels rumors i fakenews a les xarxes socials... reflexiona!, a càrrec de Montserrat Izquierdo, de SOS Racisme. A partir de notícies falses i rumors es veurà com aquests dificulten la convivència i generen imatges prejutjades. També es reflexionarà sobre la vulneració de drets i la igualtat d’oportunitats.

Per últim, el 10 de desembre hi haurà la conferència Infants i adolescents, joves estrangers no acompanyats que pateixen racisme, a càrrec d’Alba Cuevas qui aproparà el context del procés migratori dels Infants, Adolescents i Joves Estrangers No Acompanyats a través de casos reals, relats i audiovisuals creats per ells mateixos.

Les quatre xerrades, impartides per ponents expertes de SOS Racisme, van adreçades a la ciutadania en general i proposaran arguments, actituds i valors que afavoreixin la convivència i ens protegeixin del racisme creixent.

SOS Racisme és una entitat que defensa els Drets Humans des de l’acció antiracista. Treballa a Catalunya des del 1989, per eradicar la discriminació racista i xenòfoba en totes les seves manifestacions i tots els àmbits de la societat, amb diferents projectes de sensibilització, educació i incidència social. 

Darrera actualització: 24.10.2019 | 14:31

Imatges

xerrada