Es fan tasques de poda de l'arbrat a Vilanova

Dijous, 9 de febrer de 2023 a les 00:00

Aquesta setmana es treballarà al pati del Centre Cultural. 

El manteniment periòdic dels arbres del municipi es duu a terme, principalment, per raons de seguretat i sanitat. L’Ajuntament de Vilanova realitza durant els mesos d’hivern la poda de les zones verdes del municipi per millorar-ne l’estat, minimitzar els riscos i garantir el benestar als carrers. Aquesta setmana es faran tasques a l’olivera del pati del Centre Cultural, i en els pròxims dies, als carrers de Jaume Ginestí, Joan Oliver i Maria Aurèlia Campany; a l’avinguda Verge de Núria; a la plaça dels Països Catalans i a la ronda Eixample. 

A Vilanova del Vallès hi ha més de 700 arbres d’espècies diferents que milloren les condicions ambientals dels carrers i els aporten identitat. Els espais amb bona cobertura verda són sinònims de qualitat de vida, per això, és important el seu correcte manteniment. Abans de procedir a la poda, cal tenir en compte les característiques de l’espècie amb la qual es treballa, l’etapa de desenvolupament en què es troba, l’època de l’any i l’estat general de l’arbre. 

En les últimes setmanes s’han dut a terme treballs de poda als 20 til·lers de la plaça de l’Ajuntament i a les moreres del carrer Sis de desembre. Anteriorment, es van fer als carrers del Bages, del Sol, de Mogent i de la Palma; als passeigs de Santa Quitèria i del Centenari, i a les places d’Anselm Clavé i d'Oriol Martorell. A més, també s’han fet actuacions a equipaments com el Casal de Cultura, l’escola La Falguera, l’escola infantil Mestres Munguet-Cortés i a la llar d’Infants La Baldufa. En total, ja s’han podat 221 arbres del municipi. En paral·lel, s’ha treballat en el manteniment d’espais verds municipals com els que estan ubicats davant el centre educatiu La Falguera o els arbustos del passeig del Centenari. 

Darrera actualització: 09.02.2023 | 10:37