Torna el DeixaLlibres per Sant Jordi!

Dilluns, 11 de d’abril de 2022 a les 00:00

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la xarxa comarcal de deixalleries torna a posar en funcionament el DeixaLlibres, una iniciativa per afavorir la reutilització de llibres i allargar-ne la seva vida, que funcionarà entre els dies 19 i 24 d’abril i permetrà a les persones que facin ús de la deixalleria endur-se llibres de segona mà i portar-n’hi.

L’objectiu de l’activitat és conscienciar a la ciutadania sobre la importància de generar menys residus, però també allargar la vida útil d’aquest producte i que els usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions recuperin gratuïtament llibres en bon estat i els hi donin una nova vida perquè aquests tornin a ser llegits.

Mitjançant aquesta campanya, iniciada l’any 2021, ja s'han recuperat prop de 31.000 exemplars a les deixalleries del Consorci, majoritàriament novel·les, llibres de contes, biografies i infantils, quantitat que ha permès evitar l'emissió a l'atmosfera de 65.100 kg de CO2, dada que equival a 3.307.080 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia.

Com participar-hi?

Primer, cal anar a la deixalleria a portar-hi algun residu, la més propera a Vilanova és la situada a Montornès del Vallès, a l'avinguda del Riu Mogent. Una altra de propera és la de Granollers, al carrer Palautordera núm. 31. La participació és totalment gratuïta.

Al costat de l’oficina (recepció) hi haurà exposats tots els llibres que s’ofereixen. Cadascú podrà retirar els llibres que li interessin (màxim 3 per persona) i deixar-n’hi si estan en bon estat (si estan en mal estat es consideraran residus i separaran com a paper-cartó).

El DeixaLlibres funcionarà del 19 al 24 d’abril en horaris d’obertura de les deixalleries:

  • Dimarts: de 16 h a 19 h
  • Dimecres a divendres:
    • Matí: de 9:30 h a 13:30 h
    • Tarda: de 16 h a 19 h
  • Dissabte: 9 h a 15 h
  • Diumenge: de 9 h a 14:30 h
Darrera actualització: 11.04.2022 | 17:07