S’han recollit prop de 140 kg de residus a l’entorn del riu Mogent

Dilluns, 10 de maig de 2021 a les 00:00

Uns 31 voluntaris han participat aquest diumenge en l’acció de Vilanova del Vallès en el marc del Let’s Clean Up Europe.

Vilanova del Vallès s’ha sumat aquest cap de setmana a la iniciativa del Let’s Clean Up Europe. Es tracta d’una campanya que se celebra des de fa uns anys a nivell europeu amb l’objectiu de netejar els entorns naturals i alhora conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

Aquest diumenge, 9 de maig, un total de 31 persones voluntàries van participar a la neteja de l’entorn del riu Mogent. Al llarg del matí, durant prop de 2 hores i mitja, es van recollir fins a 140,2 kg de residus dividits de la següent manera:

  • 8,5 kg de paper
  • 1,7 kg de vidre
  • 50 kg d’envasos
  • 80 kg d’altres residus, com roba, runa, mascaretes, guants tipus metge, burilles, ferralla, medicaments,  etc.

Aquestes xifres demostren que cal sensibilitzar molt més sobre alguns comportaments incívics, com per exemple l’abocament de residus de forma incontrolada en llocs inapropiats.

L’acció d’aquest diumenge va comptar amb el recolzament d’un guarda del Parc de la Serralada Litoral i dos voluntaris de Protecció Civil de Vilanova del Vallès.

Darrera actualització: 10.05.2021 | 13:21

Imatges

S’han recollit prop de 140 kg de residus a l’entorn del riu Mogent S’han recollit prop de 140 kg de residus a l’entorn del riu Mogent S’han recollit prop de 140 kg de residus a l’entorn del riu Mogent