S’acaba l’arranjament de camins forestals per a la prevenció d’incendis

Dimecres, 15 de de juny de 2022 a les 00:00

Durant el mes de maig s’han fet tasques de manteniment de diversos camins forestals que formen part de la xarxa viària bàsica destinada a l’extinció d’incendis forestals de Vilanova del Vallès.

Enguany s’han intervingut el camí de Can Maimó fins al terme amb Vilassar de Dalt, el camí de la urbanització Can Nadal a Can Jep de la Mel i el camí de Ca la Sió fins a Quatre Camins. Les obres, que han estat subvencionades per la Diputació de Barcelona, han suposat l’arranjament de més de 5 km de camins forestals que són importants també com a camins veïnals.

Les tasques de manteniment han consistit a anivellar i compactar la plataforma, per poder garantir el pas de vehicles i allargar-ne el període de servei, i en la tallada, poda i estassada de la vegetació que estava envaint la secció dels camins.

Aquesta intervenció forma part del Pla municipal de Prevenció d’Incendis forestals 2020 – 2025 (PPI), que va ser redactat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès i l’ADF Serra de Marina. Aquest Pla determina les accions que cal realitzar cada any per consolidar la infraestructura estratègica d’accés viari i de disposició d’aigua per tal de garantir el trànsit i l’abastiment dels mitjans d’intervenció en incendis forestals.

Darrera actualització: 15.06.2022 | 09:55