L'Ajuntament restringeix l'accés al parc de la Serralada Litoral davant l'elevat risc d'incendi

Dilluns, 18 de juliol de 2022 a les 14:00

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès restringeix l'accés al parc de la Serralada Litoral per l'elevat risc d'incendi fins les 00.00 del 25 de juliol.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa comporta, automàticament, el tancament de l’accés a diversos parcs i espais d’interès natural, així com l’entrada en vigor de les següents restriccions, d’acord amb la resolució del Departament d’Interior publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat:

  • La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural, a excepció dels seus residents.
  • En el cas de Vilanova del Vallès, i d’ altres municipis del Parc de la Serralada Litoral, s’ha establert també la prohibició d’accedir al bosc a peu o en bicicleta.
  • La suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres i els seus vorals.
  • La restricció de l’ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles.

Remarcar que la Policia Local i protecció civil de Vilanova vetllaran pel compliment de la resolució del Departament d’Interior i informarà als veïns i veïnes que vulguin accedir al parc.

Les mesures es prorroguen fins les 00.00 del 22 de juliol. A més d’aquestes indicacions, l’Ajuntament demana prudència a tothom i recorda que no es poden abocar residus a la muntanya, ni llançar-hi coets o puntes de cigarreta.

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès demana la màxima col·laboració ciutadana davant la intensificació de l’onada de calor i l’alt risc d’incendi aquest cap de setmana.

Darrera actualització: 21.07.2022 | 17:20

Imatges