Finalitzen les obres d’arranjament del Gual de Can Manel

Divendres, 22 de gener de 2021 a les 18:30

L’actuació ha comportat la creació d’un espai segur per a vianants i s’ha reduït l’amplada per al pas dels cotxes

Avui han finalitzat les obres d’arranjament del Gual de Can Manel. Es tracta d’un gual inundable sobre el riu Mogent que es va acabar de debilitar amb el pas del temporal Glòria pel municipi, ara just fa un any. 

El temporal va ocasionar molts danys a Vilanova i a tota la comarca. Malgrat això i fins a dia d’avui, tota la inversió relativa a aquest nou gual (projecte i obres) ha estat assumida íntegrament pel propi Ajuntament sense comptar amb cap ajuda econòmica ni amb subvenció per part de cap altra Administració pública, per la qual s’insistirà.

Aquest fet, juntament amb la irrupció de la pandèmia, just dos mesos després del temporal Glòria, va dificultar les actuacions prèvies així com les obres d’arranjament a fer, que no van comptar amb l’autorització preceptiva necessària per part de l’Agència Catalana de l’Aigua, fins al passat mes de novembre per la naturalesa i l’interès de l’espai protegit del riu Mogent. 

Un cop autoritzades les obres per part de l’ACA, l’Ajuntament, mitjançant l’empresa que ja havia estat contractada per fer l’actuació, les ha executat a finals d’any i durant el passat Nadal. A dia d’avui ja es pot restablir el pas de vehicles pel gual, que permet anar als camps de conreu de la plana agrícola i connecta la carretera de La Roca amb la carretera de Valldoriolf. 

Convé subratllar que tal com defineixen els plans aprovats es tracta d’un itinerari practicable per vehicles que no forma part de la xarxa viària bàsica del municipi i que ha d’incorporar els valors de la zona, atès el caràcter d’espai protegit del riu Mogent. Un espai natural que compta amb protecció de la Unió Europea formant part de la Xarxa continental Natura 2000, per preservar la seva riquesa ambiental. 

Per aquest motiu i per fomentar les caminades a l’entorn fluvial i el gaudi de l’entorn, l’actuació ha comportat la creació d’un espai segur per a vianants sobre el gual i s’ha reduït l’amplada per al pas dels cotxes.

Darrera actualització: 22.01.2021 | 17:16