El Servei Joventut de l'Ajuntament de Vilanova del Vallès està d’estrena i de canvis.

Dimecres, 10 d'abril de 2024 a les 12:00

El Servei de Joventut de Vilanova del Vallès va proclamar el passat mes de febrer el veredicte sobre la nova imatge corporativa de l'Spai Jove, marcant un gir fresc i vibrant per al servei, totalment alineat amb les necessitats i interessos de la joventut local. Amb aquesta renovada imatge, el Servei de Joventut es consolida com un referent vital per al desenvolupament i benestar dels joves vilanovins, amb l'objectiu clar de proporcionar accés a recursos valuosos i servir com a catalitzador d'activitats i iniciatives que promouen l'emancipació i la participació juvenil.

Entre les iniciatives més destacades que l'Spai Jove impulsa destaquen:

Serveis d'Emancipació Juvenil
Es promou informació generalista, acadèmica i laboral, oferint suport als joves amb horaris establerts. A més, es realitzaran accions puntuals per impulsar temes de mobilitat internacional.

Atenció en Prevenció a la Salut
S'ha posat èmfasi en la prevenció de drogues i l'ús de pantalles a través del programa XIP, gestionat per l'empresa Eines. Així mateix, es reforçarà la salut mental i el benestar emocional mitjançant el Programa Escolta Jove. Està en estudi la creació d'un servei d'informació i consulta sobre sexualitat i relacions afectives.

Programacions d'Oci Nocturn alternatiu
En col·laboració amb el Servei de Cultura i amb programes propis, es duran a terme activitats d'oci nocturn durant la temporada de primavera i estiu, oferint als joves opcions segures i estimulants.

Formacions i tallers a l'Spai Jove
S'incorporaran al llarg del curs diverses formacions i tallers, tant de promoció pròpia com en col·laboració amb altres serveis o agents del municipi, amb l'objectiu de fomentar la capacitació i les habilitats dels joves.

Accions pròpies generades pel Servei de Joventut
Es programaran activitats motivadores que serveixin de trampolí per als joves, fomentant la seva participació i incentivant la creació de propostes pròpies, donant-los veu i espai per expressar les seves idees i interessos.

Promoció de serveis gratuits
Se cedeixen espais per a reunions, trobades i activitats artístiques com dansa i teatre. L'Spai Jove disposarà d'una sala d'estudi ben equipada amb dos ordinadors amb connexió a internet i impressora per a tasques escolars.

Espai Expositiu a l'Spai Jove
S'ha habilitat un espai per mostrar treballs d'artistes joves, concursos i altres activitats artístiques, consolidant així el suport continu a la creativitat local i oferint una plataforma perquè els joves puguin exhibir i compartir les seves creacions.

Amb aquesta visió renovada i aquest enfocament en les necessitats reals dels joves, l'Spai Jove de Vilanova del Vallès es consolida com un espai essencial per al creixement personal i el desenvolupament integral de la joventut local.

Darrera actualització: 10.04.2024 | 12:10