Vilanova posa en marxa el servei XIP per promoure hàbits saludables entre els joves

Dijous, 4 d'abril de 2024 a les 13:30

Durant els passats mesos, es va posar en marxa el servei XIP, un servei destinat als i les joves vilanovines, les seves famílies i agents socialitzadors  per l’atenció i l’assessorament en l’ús de drogues i pantalles amb la finalitat de promoure hàbits saludables de salut i prevenir les conductes de risc de la població, especialment dels i les joves del municipi.

Aquest servei estarà gestionat pel Servei de Joventut amb la coordinació de  l’empresa Eines, i es pretén seguir oferint i garantitzar els següents recursos en diversos àmbits com:

L’EDUCATIU: amb tallers de prevenció als centres de primària i secundària sobre els possibles riscos associats als usos de drogues i pantalles per l’alumnat, així com formació i assessorament per a la comunitat educativa. Es disposa del Protocol de detecció i intervenció en els usos de drogues i pantalles (TRIC) per a centres educatius.

DE L’OCI NOCTURN: amb coordinació d’ intervencions preventives en la Festa Major i altres festes populars, amb la vela de salut, l’estand d’informació i atenció sobre drogues.

COMUNITARI: amb espais d’atenció, informació i acompanyament individual, personalitzat i confidencial. Per aquest servei d’atenció és necessari demanar cita prèvia mitjançant l’adreça de correu electrònic xip@eines.coop o bé trucant o enviant un Whatsapp al telèfon 607 063 298 gestionat per la pròpia àrea de joventut.

Darrera actualització: 12.04.2024 | 12:00