Comencen els treballs forestals a les franges de protecció contra incendis de diferents barris

Dimarts, 18 de maig de 2021 a les 00:00

Es farà un desbrossat d’arbustos i es reduirà la densitat arbòria.

A partir d'avui dimarts 18 de maig, l’Ajuntament posa en marxa els treballs forestals a les franges de protecció contra incendis dels Barris de Can Bosc, Bosc Ruscalleda, Ca l’Alegre, Can Jornet i Les Roquetes.

Aquests treballs consisteixen en el desbrossament dels arbustos i en la reducció de la densitat arbòria. Es comptarà amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Vilanova del Vallès compleix la normativa en matèria de prevenció d’incendis forestals que inclou una sèrie d’ítems a tenir en compte:

  • Obrir una franja de 25 metres al voltant de les urbanitzacions per reduir el nombre d’arbres (que les capçades no es toquin entre elles) i la densitat d’arbustos. En cap cas s’elimina tota la vegetació d’aquesta franja, només se’n redueix l’estat per facilitar l’extinció en cas d’incendis forestals.
  • Afavorir l’adaptació de l’arbrat a les alteracions meteorològiques produïdes pel canvi climàtic, millorant amb l’aclarida la resistència sanitària a plagues dels arbres restants.
  • Afavorir les espècies d’arbres més resistents als incendis com alzines, roures i arboços, enfront dels pins, que cremen amb més facilitat.
Darrera actualització: 18.05.2021 | 08:32