Activat  el nivell 2 del Pla Alfa al Vallès Oriental per l’elevat risc d’incendi forestal

Dilluns, 19 de de juliol de 2021 a les 00:00

Des de l’Ajuntament demanem la col·laboració a tothom a extremar les mesures preventives per disminuir el risc d’incendi forestal.

Degut a les condicions meteorològiques i al risc potencial d’incendi forestal el 19/07 s'ha activat el nivell 2 del Pla Alfa al Vallès Oriental . El Pla Alfa és el procediment que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin.

Aquest nivell, de vigilància prioritària d’incendis forestals, té les següents implicacions:

Nivell

Actuacions bàsiques

NIVELL 2: Vigilància exclusiva d'incendis forestals

·        Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a   menys de 500 m de zones forestals.

·        Identificació de l'autor del foc.

·        S'ha de fer apagar, excepte autoritzacions excepcionals.

·        Control de llocs predeterminats d'especial risc.

·        Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

·        Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.

·        Control d'abocadors predeterminats.

 

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat (DGMNB) de la Generalitat de Catalunya i la realització de determinades actuacions preventives previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals a Catalunya). 

 

Des de l’Ajuntament demanem la col·laboració a la població a adoptar tant conductes cíviques com mesures preventives per disminuir el risc d’incendi forestal (per a més informació consulteu l'apartat d'enllaços relacionats). 

En cas d’incidència, si veieu alguna columna de fum o foc truqueu al 112.

Finalment recomanem seguir els consells i indicacions de Protecció Civil per que fa als incendis forestals que trobareu als següent enllaç: Incendis forestals. Departament d'Interior (gencat.cat

Darrera actualització: 19.07.2021 | 18:28