Activat el nivell 2 del Pla Alfa al Vallès Oriental per l’elevat risc d’incendi forestal

Dilluns, 1 d'agost de 2022 a les 00:00

Des de l’Ajuntament demanem la col·laboració a tothom a extremar les mesures preventives per disminuir el risc d’incendi forestal.

Degut a les condicions meteorològiques a causa de l'onada de calor d'aquesta setmana i al risc potencial d’incendi forestal l'1 d'agost s'ha activat el nivell 2 del Pla Alfa al Vallès Oriental. El Pla Alfa és el procediment que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin.

L'activació del Pla Alfa podria derivar també en el tancament de l'accés al Parc Natural de la Serralada Litoral els dies que es mantingui actiu. També es manté l’activació del PROCICAT per onada de calor per part del Departament d’Interior.

Aquest nivell d'alerta de vigilància prioritària d’incendis forestals, té les següents implicacions:

Nivell

Actuacions bàsiques

NIVELL 2: Vigilància exclusiva d'incendis forestals

·        Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a   menys de 500 m de zones forestals.

·        Identificació de l'autor del foc.

·        S'ha de fer apagar, excepte autoritzacions excepcionals.

·        Control de llocs predeterminats d'especial risc.

·        Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

·        Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.

·        Control d'abocadors predeterminats.

 

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat (DGMNB) de la Generalitat de Catalunya i la realització de determinades actuacions preventives previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals a Catalunya). 

Des de l’Ajuntament demanem la col·laboració a la població a adoptar tant conductes cíviques com mesures preventives per disminuir el risc d’incendi forestal (per a més informació consulteu l'apartat d'enllaços relacionats). 

En cas d’incidència, si veieu alguna columna de fum o foc truqueu al 112 o a la Policia Local de Vilanova del Vallès al 607.67.16.45. 

Finalment recomanem seguir els consells i indicacions de Protecció Civil per que fa als incendis forestals que trobareu als següent enllaç: Incendis forestals. Departament d'Interior (gencat.cat

Darrera actualització: 01.08.2022 | 13:24

Enllaços