Acciona s’instal·la a Vilanova del Vallès

Divendres, 17 de febrer de 2023 a les 18:00

ACCIONA acaba d’adquirir l’empresa Runes de Vilanova del Vallès 2015 SL. Amb aquesta adquisició Acciona podrà disposar de l’explotació d’un dipòsit de runa de construcció en un espai molt ben situat geogràficament que facilitarà altres activitats estratègiques a Catalunya.

De fet, amb aquesta adquisició la companyia s’assegura de poder disposar de l’antiga pedrera de Santa Quitèria, i convertirà Vilanova en un dels seus principals centres logístics i de producció a Catalunya.

ACCIONA és una de les principals empreses de l’IBEX-35 i es troba ubicada en més de 30 països del món. La seva activitat empresarial s’ha focalitzat darrerament en la promoció i gestió d’infraestructures i la producció d’energies renovables.

I és en aquesta darrera línia de negoci que centra la seva principal atenció al Parc Mediambiental Santa Quitèria, on, a part de continuar amb l’explotació del dipòsit de runa (amb un control exhaustiu i respectuós amb el medi), té prevista la instal·lació d’activitats relacionades directament amb les energies renovables o en processos complementaris d’aquestes.

L’Ajuntament de Vilanova valora molt positivament aquesta presència; primer perquè les activitats que es realitzaran seran compatibles amb l’entorn natural, i seran totalment respectuoses amb el seu entorn social més immediat, perquè s’ha pactat el no retorn a l’activitat extractiva; I, segon, perquè comportarà una important inversió industrial que beneficiarà a Vilanova del Vallès de forma especial. De fet, l’empresa ja ha iniciat la col·laboració amb la Borsa de Treball local per procedir a les primeres contractacions de treballadors.

En aquests moments les dues parts estan negociant un conveni de cooperació que permetrà concretar els termes de col·laboració d’aquesta empresa amb el municipi. Es preveu que aquest conveni abasti programes laborals en benefici de la Borsa Loca d’Ocupació, de col·laboració energètica i programes de reposició natural en diverses àrees del municipi.

Darrera actualització: 17.02.2023 | 18:19