IX Curs de Jardineria sostenible

Dimarts, 7 de maig de 2019 (De 18.00 h a 20.00 h)

CURS DE JARDINERÍA SOSTENIBLE PER A VILANOVA DEL VALLÉS. 2019

Durant els dimarts dels mesos de maig i Juny es durà a terme les IX jornades sobre jardineria sostenible adreçada als amants de la jardineria de Vilanova del Vallès.

  • CALENDARI: 7, 14, 21 i 28 de Maig i  4, 11, 18 i 25 de Juny de 18h. a 20h.
  • INSCRIPCIÓ GRATUITA (places limitades): Tel. 93 845 92 77 - jpla@vilanovadelvalles.cat

L’objectiu del curs és transmetre els coneixements que han de permetre a un particular un estalvi de recursos i energies per tal de fer sostenible el manteniment del seu jardí.

El curs utilitza nocions bàsiques de xerojardinería, lluita integrada i gestió i aprofitament de recursos naturals i residus, per tal de promoure un estalvi d’aigua potable, energia, productes fitosanitaris  i adobs químics en les tasques habituals de manteniment d’un jardí particular.

D’aquesta manera, incidint en un estalvi real en la butxaca de qui té i cuida un jardí, es pot assolir una reducció de l’impacte que aquesta activitat provoca en el medi.

Vilanova del Vallés té un índex de consum d’aigua potable per habitant superior a la mitjana dels municipis de Catalunya. La principal raó és la tipologia de municipi basat en barris que tenen nombroses propietats unifamiliars amb jardí.

Per tant, és assenyat incidir, a través de la sensibilització i el coneixement, en una reducció dels recursos emprats en el dia d’avui pels propietaris dels jardins, els quals desenvolupen en una majoria dels casos, una jardineria “tradicional” a base de gespes i flors de temporada. Aquest tipus de jardineria provoca grans consums d’aigua.

També la visió de la jardineria tradicional s’ha basat en la utilització de molts adobs artificials i productes químics de síntesi en general, i aquest curs pretén sensibilitzar i reduir al màxim aquesta dependència.

Es pretén difondre coneixements basics de fàcil aplicació pràctica. Fer més senzill el dia a dia o inclús transformar el jardí de sempre en un jardí eficaç i eficient. Aquest curs va adreçat a qui vulgui estalviar energies, reduir consums i per tant factures. És possible tenir jardins sans sense consumir tanta aigua, sense contaminar tant i respirant un aire més net, mentre millorem el paisatge que ens envolta.  

Darrera actualització: 04.04.2019 | 20:07