Servei Local d'Ocupació

Servei que s'encarrega de promoure l'ocupabilitat de les persones en situació de recerca de feina mitjançant vincles amb les empreses per detectar les seves necessitats i oferir-los assessorament especialitzat per cobrir els perfils professionals que requereixen.

Informació COVID-19 en matèria d'ocupació per a persones, autònoms i empreses:

Davant la situació econòmica i laboral provocada pel coronavirus, us facilitem la següent informació per resoldre algunes de les preguntes freqüents.

Indicacions per a les persones que han de renovar l’atur o tramitar alguna prestació:

  • Si l'empresa ha tramitat un ERTO, el treballador no ha de tramitar res, ho fa directament l'empresa.
  • En el cas d'una finalització de contracte, i es tingui dret a la prestació d’atur, si que cal tramitar-lo:
  1. Primer cal inscriure’s com a demandant d’ocupació. Les inscripcions per a les altes noves es poden fer per telèfon o per correu electrònic a l’Oficina de Treball assignada, SOC de Granollers- Les Franqueses: 938616310 -otg_granollersfranqueses.soc@gencat.cat .
  2. I després cal fer la sol·licitud de prestació a través de  Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).  936 190 998 – 900812400 – 901119999.
  • La resta de tràmits com la renovació de la demanda, els pagaments de la renda garantida, la pròrroga de subsidis i les declaracions anuals de persones majors de 52 anys es realitzaran d’ofici, sense que la persona usuària faci cap actuació.

Indicacions per a empreses i autònoms:

El Departament d’Empresa i Coneixement disposa d’un servei d’atenció digital a les empreses i autònoms per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica per fer front a la situació excepcional.

Canal Empresa: http://canalempresa.gencat.cat/ca/inici/

Autònoms: https://web.gencat.cat/ca/coronavirus/preguntes-mes-frequents/treball-i-empresa/autonoms/

Fins el 5 de maig es poden sol·licitar els ajuts als autònoms del Departament de Treball http://canalempresa.gencat.cat/ca/detall/noveta-Ajuts-autonoms

Ajuts als autònoms i microempreses del sector turístic http://canalempresa.gencat.cat/ca/01_que_voleu_fer/mesuresempresesiautonoms/mesures-economiques-i-socials-per-a-empreses-i-autonoms/ajuts-i-prestacions-per-empreses-i-autonoms/ajuts-als-autonoms-i-microempreses-del-sector-turistic/

Trobareu més informació als documents adjunts a la part dreta de la pantalla.

Es molt important consultar les webs dels organismes oficials i les seves xarxes socials per seguir les indicacions i informacions actualitzades.

 

  • Durant el període d'estat d'alarma el servei no farà atenció directa, però continuarà prestant servei a travès de correu electrònic i atenció telefónica: borsatreball@vilanovadelvalles.cat.

 

 

Darrera actualització: 08.04.2020 | 10:53