Vilanova entrarà dilluns 8 de juny en fase 2

Diumenge, 7 de juny de 2020 a les 18:15

Les franges horàries desapareixen per fer esport i caminar però si que es mantenen les dedicades a les persones grans

Vilanova del Vallès passarà a la fase 2 aquest dilluns 8 de juny, segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat.

I què vol dir passar a fase 2 a Vilanova?

  •        Desapareixen les franges horàries per a la població general i, per tant, es podrà fer esport i passejades durant tot el dia. De totes maneres, sí que es mantenen les franges prioritàries per a més grans de setanta anys (de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 del vespre).
  •        Trobades socials de quinze persones i podran passejar plegades encara que no convisquin a la mateixa llar. Es manté, això sí, l’ús obligatori de la màscara i es recomana la distància de seguretat. Quant a l’activitat física, també es permet en grups de quinze persones sempre que es practiqui un esport sense contacte i a l’aire lliure: córrer, bicicleta, etc.
  •        Els ciutadans només poden anar a la segona residència si és dins la mateixa regió sanitària. La mobilitat entre territoris només es permetrà entre els que arribin a la fase 3.
  •        Reunions i conferències laborals amb un màxim de cinquanta persones sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat. Respecte de les obres, es tornen a permetre en habitatges habitats sempre que es respectin les mesures de seguretat.
  •        Es permeten les visites a centres de discapacitats, habitatges tutelats i residències geriàtriques.
  •        Bars i restaurants podran servir als interiors, però limitant l’aforament al 40% i sense possibilitat de consumir a la barra. Respecte de les terrasses, l’aforament segueix sent es limitarà al 50% i no es permetran més de deu persones per taula. D’una altra banda, tots els comerços i serveis poden reobrir, independentment de la superfície, cosa que inclou els centres comercials.
  •        En aquesta fase es permeten els casaments amb un màxim de cinquanta persones en espais tancats en funció de l'aforament i amb el doble en espais oberts. A les vetlles, el BOE preveu un topall de quinze en espais tancats i vint-i-cinc en espais oberts. Així mateix, es permet que els centre de culte puguin encabir la meitat de la capacitat.
  •        Es poden obrir cinemes, teatres o espais similars, amb un terç de l’aforament. Els altres equipaments culturals podran concentrar un màxim de cinquanta persones en espais tancats i un màxim de quatre-centes en oberts. Així mateix, es poden obrir els serveis complementaris com ara bars o cafeteries. També poden obrir les sales d’exposicions, però sense actes d’inauguració.
  •        Es permet la celebració de congressos, trobades, reunions de negoci, conferències i esdeveniments públics i privats. En tot moment, les activitats hauran de complir les obligacions de distància física de dos metres, sense superar en cap cas la xifra de cinquanta assistents.
  •        Les platges podran reobrir completament però sempre que es garanteixi una distància de dos metres entre persones. El BOE indica que l’espai de què ha de disposar cada persona que hi sigui és de quatre metres quadrats. 
Darrera actualització: 07.06.2020 | 18:25