Vilanova del Vallès sol·licita l'aplicació del toc de queda nocturn

Dilluns, 27 de de desembre de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament ha sol·licitat conjuntament amb 11 municipis més l'aplicació del toc de queda nocturn davant el risc de patir botellots.

Vilanova del Vallès és un dels 12 municipis de la regió sanitària metropolitana nord que han presentat una sol·licitud per carta al Govern de la Generalitat perquè s'apliqui també el toc de queda nocturn a les localitats de Vilanova del Vallès, Vallromanes, Tiana, Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Òrrius, Santa Maria de Martorelles, Martorelles i Sant Fost de Campsentelles. Tots aquests municipis compten amb menys de 10.000 habitants, però alhora conformen una illa sense toc de queda, envoltada per ciutats on sí que s’hi aplica com per exemple Mollet, Granollers, Mataró o Badalona.

Davant aquest fet, i tenint en compte que la darrera experiència amb toc de queda selectiu ja va posar en evidència els botellots incontrolables a diversos punts del Parc de la Serralada Litoral, s'ha fet aquesta petició per reduir el risc de patir un increments de botellots durant les festes de Nadal.  

En la carta presentada, les 12 alcaldies exigeixen que, en cas que no s’apliqui el toc de queda als seus territoris, comptin amb un dispositiu policial extraordinari dels Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat ciutadana durant les festes, ja que no tenen els efectius policials suficients per fer front als botellots nocturns que s’hi poden arribar a produir per ciutadans que busquin un lloc sense restriccions horàries on poder celebrar, per exemple, el cap d’any. Cal tenir en compte la problemàtica que pot generar el fet que l’oci nocturn estigui tancat a tots els municipis del voltant, com és el cas de Badalona, Mataró, Mollet o Granollers. 

Es vol evitar situacions com les del setembre passat quan es van veure obligats a limitar els accessos motoritzats al Parc de la Serralada Litoral i a tancar zones d’aparcament públic entre Teià, Vallromanes i Premià de Dalt, o a Cabrils i Vilanova del Vallès, per evitar les concentracions i els botellots que s’hi produïen. L’entorn natural del Parc va quedar malmès i ple de deixalles que van recollir entitats i els voluntaris de les ADF.  

Les 12 alcaldies han traslladat reiteradament la seva queixa per l’exclusió del toc de queda a les reunions del Procicat mantingudes els darrers dies en les quals el Govern de la Generalitat va explicar-los les noves mesures per fer front a l’expansió de la pandèmia. 

Darrera actualització: 27.12.2021 | 10:19