Vilanova del Vallès se suma al manifest municipalista commemoratiu de l'1 d'octubre

Divendres, 1 d'octubre de 2021 a les 10:00

Avui, quart aniversari del referèndum de l'1 d'octubre, des de l'Ajuntament volem recordar i reivindicar aquella jornada com a històrica.

Des de l'Ajuntament de Vilanova del Vallès avui commemorem el quart aniversari del referèndum de l'1 d'octubre i seguim reivindicant la importància d'aquella data, tant pels fets viscuts aquell dia per milers de persones que van demostrar el seu valor defensant el vot de la gent, com malauradament pels fets i la repressió posterior que han anat patint també milers de catalans i catalanes per part de l'estat espanyol.

Aquell 1 d'octubre de 2017, a Vilanova del Vallès van votar un total de 2.113 persones. I va ser possible gràcies a l'ajuda voluntària, totalment desinteressada, de molts veïns i veïnes del poble que després van omplir les urnes amb 1.937 vots favorables a la independència (92%), 136 vots contraris (6%) i 40 vots en blanc i nuls. Moltes gràcies a tothom que va col·laborar per fer-ho possible!

Com a reivindicació, l'Ajuntament se suma al manifest commemoratiu del 4t aniversari de l'1 d'octubre de 2017 que ha publicat l'Associació Catalana de Municipis (ACM):

L’1 d’octubre quedarà marcat per sempre en la nostra memòria col·lectiva com el gran dia de la democràcia i l’exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya. En aquella data del 2017, milers de voluntàries i voluntaris, acompanyats de servidors públics municipals, van fer possible que es pogués exercir el dret a vot sobre el futur polític de Catalunya.

Malgrat la repressió i la brutal actuació policial, les catalanes i catalans vàrem poder expressar en una urna, que és on s’han de decidir els conflictes polítics, quin era el futur polític que volíem per al nostre país. Una jornada històrica que quedarà gravada per sempre en les retines, els carrers i les places dels pobles i ciutats de Catalunya.

(...)

L’1 d’octubre, com tots els dies de l’any vàrem ser a peu de carrer, als carrers i a les places, acompanyant la voluntat de les nostres veïnes i veïns, garantint la democràcia i fent possible la lliure expressió cívica i pacífica de la gent en forma d’urnes i paperetes.(...)

Quatre anys després seguim reclamant democràcia, llibertat, el retorn dels exiliats i les exiliades, la fi de la repressió i dels encausaments per l’1 d’octubre, i refermem el nostre compromís amb el diàleg i el dret a l’autodeterminació efectiva per al poble de Catalunya.(...)

I ho reclamarem tants cops, tants anys, i tants 1 d’octubre com faci falta, perquè les idees, la democràcia i la llibertat no poden caducar o esborrar-se mai.

Visca Catalunya!

Pots llegir el manifest de l'AMC sencer a l'enllaç següent: https://www.acm.cat/juridic/comunicats/manifest-commemoratiu-4t-aniversari-1-octubre

Darrera actualització: 01.10.2021 | 10:48

Imatges

Vilanova del Vallès se suma al manifest municipalista commemoratiu de l'1 d'Octubre Vilanova del Vallès se suma al manifest municipalista commemoratiu de l'1 d'octubre