Vilanova del Vallès commemora el 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Dimarts, 2 de març de 2021 a les 18:00

Vilanova del Vallès commemora el 8 de març, Dia Internacional de les Dones amb dues activitats i amb la inauguració d’un espai d’interès sobre perspectiva feminista a la Biblioteca Contravent. 

Aquest divendres, 5 de març a les 19 hores al Centre Cultural, hi haurà un cinefòrum a partir del documental Teresa Rebull, Ànima desterrada (2016). La pel·lícula explora la figura de Teresa Rebull des de diversos vessants: com a política i activista, com a artista, cantant i pintora. Durant el cinefòrum es reflexionarà sobre el paper de la dona durant la guerra civil i l'exili, i sobre la figura de la dona artista i el paper de la Teresa Rebull en la Nova Cançó.

Dilluns 8 de març a les 19 hores i al Centre Cultural tindrà lloc el monòleg Una rumana muy legal amb Bianca Kovacs. Romanesa de naixement, i de pares russos i hongaresos, arriba amb moltes ganes i amb una obra que pretén donar un tomb a allò quotidià. Amb un destacat pas per diferents programes de renom, en sèries com AídaLa que s'avecina, o més recentment Acacias 38, aquesta còmica i actriu és capaç de dir en veu alta tot el que pensa. 

Les dues activitats necessiten inscripció prèvia que es pot fer al Centre Cultural de dilluns a divendres de 17 a 20 hores. 

Llibres feministes a l’abast de tothom
La Biblioteca Contravent inaugura el centre d’interès sobre perspectiva feminista amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i la difusió d’un fons documental amb una forta demanda social i amb la voluntat d’esdevenir una eina al servei de la ciutadania per garantir la igualtat real de drets i oportunitats per a totes les persones i en tots els àmbits de la vida. 

S’hi pot trobar una selecció de documents en diversos formats sobre feminismes, violència de gènere, sexologia i publicacions sobre identitat sexual i el col·lectiu LGTBIQ+: lesbianisme, homosexualitat, transsexualitat, teoria queer, història, activisme, discriminació, relats personals, etc.  També disposen de novel·les, pel·lícules, i biografies d’aquesta temàtica. "El nou racó de la biblioteca en perspectiva feminista és indispensable per liderar de manera efectiva a favor de l'empoderament de les dones, i d'igualtat entre dones i homes. Una manera de combatre les desigualtats a través de la lectura i en aquest espai es podrà trobar tot el material necessari per profunditzar en la seva història. El feminisme és una forma de viure individualment i lluitar col·lectivament", expliquen des de l'Àrea d'Igualtat. 

Darrera actualització: 03.03.2021 | 14:24

Imatges

activitats 8M