Vilanova constitueix el Consell Municipal de la Infància i adolescència

Dimarts, 28 de novembre de 2023 a les 00:00

Vilanova constitueix el Consell Municipal de la Infància i adolescència amb l'objectiu de donar veu als petits i les petites.

El Consell Municipal de la Infància i adolescència ha començat a caminar aquest dilluns a la tarda en la seva sessió de constitució, la qual s'ha dut a terme al teatre del CCVV i en el marc del Dia Universal dels Drets de l'Infant que s'impulsa des de l'ONU i que es va celebrar recentment el passat dia 20 de novembre.

A l'acte hi van assistir quatre regidories (educació, gent jove, infància i inclusió social i alcaldia) per donar la rellevància que l'acte es mereixia. Pel govern municipal, aquest òrgan de participació és una aposta clara que pretén donar als infants el paper de protagonistes per a aconseguir que les actuacions que es facin al municipi tinguin com a baròmetre les seves necessitats.


El Consell Municipal de la Infància i adolescència neix amb l'objectiu de fomentar els valors de la participació i de la democràcia, però també per crear espais de trobada, de reflexió i de diàleg per garantir que la veu dels representants al consell tingui repercussió en les polítiques municipals.


L'objectiu és incorporar-los en la vida pública a través de la seva mirada, coneixent què pensen i descobrint allò que els amoïna. Des de l'Ajuntament volem que els infants de la vila desenvolupin diferents habilitats com l'empatia, el diàleg, l'esperit crític, la capacitat de participació en els assumptes públics... Fer del consell una eina perquè els més petits assumeixin les seves responsabilitats socials i esdevinguin motor de transformació social d'avui i del seu propi futur.

L'alcaldessa de Vilanova del Vallès, Roser Colomé, ha detallat que "Vilanova només pot avançar si es té en compte també a ciutadania dels més petits que són el futur del nostre poble. Tenir una taula de la infància i l'adolescència és el reconeixement com a ciutadans i ciutadanes de ple dret dels infants i adolescents. Per aquest motiu, la formalització d'aquest consell és una oportunitat de continuar transformant des de la mirada i des de les aportacions dels nostres infants i joves".

El regidor d'educació, Luís Álvaro, ha explicat que "el Consell ens permetrà apropar-nos encara més a les preocupacions dels nostres petits i joves, i així poder convertir totes aquestes inquietuds en accions tangibles que, per una banda, millorin el seu benestar i que, per altra banda, ajudin a construir el municipi del futur".


Es preveu que en breu, a mitjans del mes de desembre, es convoqui una trobada de treball, el primer ple ordinari, perquè els més petits ja puguin exposar les seves opinions a través de taules dinamitzades.


Els infants que formen part del Consell de la Infància i l'Adolescència ja tenen un encàrrec de feina com: elaborar el logotip del Consell, treballar per la inclusió i la diversitat infantil i juvenil, la inclusió del medi ambient, l'inici dels tràmits per a l'obtenció del segell "Ciutat Amiga de la Infància UNICEF i participar en la celebració dels 40 anys del poble.

Darrera actualització: 28.11.2023 | 16:46