Un total de 19 propostes s’han recollit en la fase de presentació de projectes dels Pressupostos Participatius 2022-2023

Dijous, 27 d'octubre de 2022 a les 00:00

L’edició dels pressupostos participatius 2022-2023 de Vilanova del Vallès arriba a la fase de votació. Després d’unes setmanes, en primer lloc, de recollida de propostes ciutadanes, i en segon lloc de filtratge i validació per part de Serveis Tècnics municipals, finalment totes les propostes acceptades es podran conèixer i votar a partir de l’1 de novembre.

Els pressupostos participatius de Vilanova del Vallès avancen a bon ritme. Durant la fase de presentació de propostes han sorgit fins a 19 projectes que, un cop revisats per Serveis Tècnics de l’Ajuntament, dos han quedat fusionats en un, per tractar-se del mateix, i se n'han descartat tres per no ajustar-se a les bases. En la sessió de la Comissió de Participació portada a terme aquest passat 25 d’octubre a la Biblioteca es van exposar totes les propostes i es va concretar que, finalment, passen a votació 15 propostes, de les quals 9 són en projectes destinats a l’espai públic i 6 en l’àmbit dels equipaments municipals.

A partir del dimarts 1 de novembre i fins al 15 del mateix mes, s’obrirà el procés de votació a la ciutadania perquè totes les vilanovines i vilanovins majors de 16 anys escullin entre els diferents projectes presentats. Per emetre el vot serà necessari que cada persona esculli 3 propostes de cadascuna de les categories. El dia 16 de novembre a les 18 h, en una sessió pública a la Biblioteca Contravent, es farà el recompte de les votacions.

Aquesta edició dels Pressupostos Participatius de Vilanova del Vallès compta amb una dotació de 120.000 euros per a noves inversions al municipi. Els principals objectius són implicar la ciutadania en la participació, debat i presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics, una major transparència i eficiència en la gestió municipal, conèixer les necessitats i prioritats de la ciutadania i ajustar la despesa municipal tenint en compte aquestes necessitats.

L’Ajuntament anima a tota la ciutadania a participar de la votació de les diferents propostes i construir entre tots la Vilanova del futur.

 

Darrera actualització: 31.10.2022 | 20:02