Tornada a la fase d’excepcionalitat per sequera

Dimarts, 14 de maig de 2024 a les 13:20

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aixecat la fase I d’emergència per sequera que afectava a prop de 6 milions de persones, principalment de l’àrea de Barcelona i Girona. D’aquesta manera, 202 municipis catalans de 14 comarques que depenen del sistema Ter-Llobregat baixen de l’escenari d’emergència al d’excepcionalitat per sequera, entre ells, Vilanova del Vallès. 

S’incrementa el límit de consum màxim d’aigua a 230 litres per habitant i dia. Amb les noves condicions, es tornarà a poder fer ús de les dutxes de les instal·lacions esportives municipals. També es recupera el reg de supervivència i i el reg per degoteig.

Mesures d’excepcionalitat

Les mesures en situació d’excepcionalitat fixen una dotació d’aigua per habitant i dia de 230 litres, quan en emergència era de 200 litres. També es modifiquen les mesures d’estalvi d’aigua, com per exemple, la dotació d’aigua per reg agrícola passa del 80% en emergència al 40% en excepcionalitat; o la dels usos industrials del 25% al 15%.

D’altra banda, en situació d’excepcionalitat es manté la prohibició d’omplir les piscines privades d’ús individual o unifamiliar.

Recuperem l’ús de les dutxes als equipaments esportius

Des de la declaració de situació d’Emergència I i com a mesura de compensació per contenir el consum d’aigua dels equipaments, l’Ajuntament va decidir tancar les dutxes de les instal·lacions esportives municipals. Amb les noves condicions, tornaran a estar operatives un cop es realitzin les actuacions de desinfecció per la legionel·la durant els darrers dies.

Reg de jardins i zones verdes

Es flexibilitzen algunes restriccions, però continua prohibit regar zones verdes i jardins públics i privats, excepte:

  • Per regs de supervivència d’arbres o de plantes. Aquest reg de supervivència s’ha de fer amb la mínima quantitat d’aigua indispensable, de 20 a 8 h, i només mitjançant reg gota a gota o regadora.
  • El reg de gespa continúa prohibit en tots els casos, excepte en superfícies destinades a la pràctica federada de l’esport, on el reg es pot mantenir en les quantitats mínimes necessàries per permetre-la, sense superar la dotació màxima de 450 m3 /ha/mes.
  • La prohibició del reg en excepcionalitat no s’aplica al reg amb aigües de pluja recollides en teulades ni al reg amb aigües regenerades procedents de depuradora. 

 

Consulta totes les mesures en situació d’excepcionalitat al web de la Sequera de la Generalitat.

Darrera actualització: 14.05.2024 | 13:22