Torna als carrers la campanya “Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot!”

Dimarts, 21 de de desembre de 2021 a les 00:00

El Consorci de Residus del Vallès Oriental  torna a posar en marxa  dimarts 21 de desembre a Vilanova la campanya de comunicació i divulgació Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot! amb l’objectiu de reduir el volum de residus que no es separen correctament i que van a parar al contenidor de la resta i podrien ser valoritzables si es dipositessin en el contenidor corresponent.  

Hi haurà uns equips d’informadors/es de dues persones, per informar els ciutadans sobre com poden contribuir a augmentar l'índex de reciclatge i demanar-los que separin correctament els residus a casa, millorant la qualitat de la recollida selectiva, acció que té una conseqüència directa en l’eficiència del reciclatge.  A més es repartirà una bossa de la compra i un pack de bosses de reciclatge.

Estaran situats, per tal d’arribar a la major part de la població, de 10 a 12 hores als carrers de la Palma, Onze de Setembre, Verge de Núria i Jaume Ginestí. A partir de les 12.15 h i fins a les 13 h es desplaçaran a la porta de l’escola Mesters Munguet; de 16.30 a 17 hores a les portes de l’escola La Falguera; de 17.15h a 18.30 h a l’eix comercial de l’Eixample, plaça dels Països Catalans; i de 18.30 a 19.30 h al passeig del Centenari.

Lluny dels objectius europeus 

La recollida selectiva de residus a l’àmbit del Consorci, se situa en el 44,4% (any 2020), per sota de la mitjana de Catalunya  (46%) i lluny dels objectius europeus, que marquen que per a l'any 2020 els residus correctament segregats havien de suposar un 50% del total generat, i dels catalans, que són encara més exigents establint com a objectiu un 60%.  

Per assolir els objectius de reciclatge, des del Consorci de Residus del Vallès Oriental consideren que actuacions com aquesta són molt importants, ja que incideixen en la millora de la recollida selectiva, en la participació dels comerços, en els serveis, en la prevenció de residus i en la recollida selectiva de les fraccions valoritzables.

Darrera actualització: 21.12.2021 | 08:05

Imatges

Campanya aquí no llencem res