S’inaugura l’espai dedicat al dol perinatal

Dimarts, 18 de maig de 2021 a les 00:00

L’espai compta amb una placa dedicada als nadons, un exemplar de Ginkgo biloba i un Jizo, aportat per l’associació A Contracor.

Vilanova del Vallès va inaugurar aquest passat dissabte, 15 de maig, un espai dedicat al dol perinatal situat a l’entrada del cementiri. En l’acte, l’alcaldessa Yolanda Lorenzo va explicar els motius que han portat a Vilanova a obrir aquesta nova àrea de record als nadons. Entre ells, donar un espai a les famílies que hagin patit el dol gestacional, un procés que fins avui dia ha estat molt silenciat.

Amb la participació de Ginesta Urbano, presidenta de l’associació A Contracor, l’Associació de dol per la Interrupció de l’Embaràs, es va descobrir la placa dedicada a totes les famílies i als nadons, així com també un exemplar de Ginkgo biloba molt significatiu. L’alcaldessa Yolanda Lorenzo va explicar que aquest arbre és un “símbol de la vida i la força, perquè a Hiroshima, l’any següent de l’explosió, quan tot estava destrossat, va començar a brotar aquest arbre”.

Finalment, Ginesta Urbano va aportar un Jizo japonès de part de l’associació A Contracor. Es tracta d’un símbol de tradició japonesa. “Es tracta de l’encarregat de portar les ànimes dels nens que han mort abans d’hora, així com també de guiar-les i guarir-les”, va dir Urbano. A més, el Jizo també és protector de les dones embarassades i els viatgers.  

Darrera actualització: 18.05.2021 | 09:28