S’aixeca el confinament comarcal a partir d’aquest dilluns 15 de març

Diumenge, 14 de març de 2021 a les 20:30

El govern català en funcions va anunciar aquest dijous els canvis en les restriccions a Catalunya i les mesures per la Covid-19 a partir de dilluns, 15 de març. La principal novetat és que s’aixeca el confinament comarcal per a les bombolles de convivència. El comerç no essencial podrà obrir els caps de setmana. Aquesta nova resolució té una durada de 14 dies.

Canvis en l’esport i reobertura de les sales de joc
També reobriran a partir de dilluns les sales de joc, casinos i bingos amb un aforament limitat al 30 % amb un màxim de 100 persones a l’interior dels locals.

Pel que fa a l’esport, es reprenen les competicions esportives de menors de 16 anys i també es permet el públic en aquelles que tinguin seient preassignat, a excepció de les competicions estatals i internacionals.

Desplaçaments fora de la comarca amb la bombolla de convivència
A partir de dilluns, 15 de març, estarà permès sortir de la comarca i desplaçar-se per tot el territori català, però sempre que es faci amb la bombolla de convivència.

Si es manté més enllà de dues setmanes, aquest canvi ajudarà a planificar els desplaçaments per Setmana Santa.

El comerç no essencial podrà obrir en cap de setmana
Pel que fa a les restriccions en vigor, el principal canvi afecta el sector del comerç. A partir de dilluns, 15 de març, podran tornar a obrir els caps de setmana. Per tant, el primer dissabte en què aquests establiments tornaran a treballar serà el 20 de març.

També s’acaba la limitació pel que fa als locals amb una superfície superior a 400 metres quadrats. Es permetrà l’obertura de grans establiments de fins a 800 metres quadrats.

Tot i la millora de la situació epidemiològica, el govern en funcions ha insistit que la pandèmia continua i, per tant, que no es pot abaixar la guàrdia. Per això recorden que cal mantenir les mesures de prevenció bàsiques: mascareta, distància, neteja de mans i ventilació.

Darrera actualització: 14.03.2021 | 20:48