S'activen els plans VENTCAT i INUNCAT

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 00:00

S'esperen pluges intenses a partir de les 12 h, tot i que s'entrarà en risc molt alt per acumulació i intensitat cap a la tarda; aquest fenomen pot anar acompanyat de vent amb ratxes màximes que poden superar els 20m/s.

Protecció Civil ha activat el Pla INUNCAT i el Pla VENTCAT per la previsió que avui dimarts, 23 de novembre, es produeixin pluges intenses a diferents punts del país, entre els quals es troba Vilanova del Vallès. Quant al nostre municipi, la predicció de les pluges intenses -en alguns punts hi pot haver una intensitat de pluja de 20 mm en 30 minuts-  és a partir del migdia, tot i que s'entrarà en risc molt alt per acumulació i intensitat cap a la tarda. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament demanem a tothom precaució màxima pel que pugui ser i evitar fer cap tipus d'activitat a la llera del riu Mogent i en parcs amb arbrat en cas que augmenti la intensitat de vent. A més, des de la Generalitat es recomana el tancament de guals, passos subterranis i accessos a zones inundables, així com evitar l’estacionament en aquestes zones.

Segons l'evolució del temps, s'estudiarà la possibilitat de tancar parcs amb arbrat per risc de caiguda de branques i arbres que puguin suposar un perill. En cas que s'hagin de limitar accessos als parcs, depenent de la intensitat del vent, s'informarà degudament.

Des de l'Ajuntament demanem responsabilitat i que tothom prengui precaucions pel que pugui ser.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 10:09