Reunió de treball de la Comissió d'ètica pública de l'Ajuntament de Vilanova del Vallès

Dimarts, 12 de març de 2024 a les 00:00

El passat dijous, 29 de febrer es va reunir la Comissió d'Ètica Pública, encarregada de garantir el compliment del Codi Ètic dels alts càrrecs de l'Ajuntament.

El Comitè d'Ètica de l'Ajuntament és un òrgan consultiu creat en el marc del Codi Ètic i de Conducta de l'Ajuntament de Vilanova del Vallès, amb la finalitat d'impulsar-lo, fer-ne el seguiment i avaluar-ne el compliment.

Està integrat pel regidor de Transparència, el Secretari de l'Ajuntament, un funcionari de categoria A, un representant del comitè dels treballadors, un representant de cada grup municipal i el síndic de greuges.

Les funcions més destacades de la nova comissió són, entre d'altres, formular amb relació al Codi Ètic recomanacions i propostes de millora, tramitar possibles queixes que denunciïn el seu incompliment, promoure el contingut entre la ciutadania o emetre un informe anual amb l'activitat duta a terme en matèria de Transparència i Bon Govern.

Durant la reunió de treball es va parlar de diversos temes que afecten el dia a dia de l’administració i que tal com preveu el reglament, són confidencials.

Es va decidir convocar de nou la comissió d'aquí a 6 mesos per valorar els resultats obtinguts sobre els temes tractats.

El regidor de Transparència va voler agrair la participació en aquest procés. "Seguim amb el compromís de treballar per la transparència de l'administració pública i dels serveis prestats a la ciutadania. La tasca de la Comissió és del tot necessària per poder garantir que els càrrecs públics compleixin i es regeixin pel codi ètic".

Darrera actualització: 12.03.2024 | 11:22