Relleu a l’àrea de Joventut

Dimecres, 7 d'abril de 2021 a les 00:00

Vera Medina s'ha convertit en la nova dinamitzadora juvenil en substitució de Llorenç L. Urizarna.

La incorporació de la Vera Medina com a dinamitzadora juvenil ja s’ha fet efectiva i des de fa uns dies ja està al capdavant de les intervencions socioeducatives en el medi obert, així com a l’Spai Jove. Entre les tasques principals, realitza acompanyament i orientacions acadèmiques o laborals als joves que ho sol·liciten. Per tal que els i les joves puguin conèixer-la una mica més, Vera Medina ha parlat per l'Ajuntament:

Quina motivació t’ha portat a engegar aquesta nova etapa?

Portava gairebé 3 anys treballant amb el col·lectiu de joves a un casal els caps de setmana i ja feia un temps que estava fent recerca de feina, ja que tenia ganes d’assolir nous reptes.  

En quant vaig veure l’oferta vaig pensar que era totalment el que estava buscant, un nou entorn de treball, noves responsabilitats. Em venia molt de gust conèixer nous i noves joves i les seves realitats.  
M’agrada treballar en l’àmbit juvenil per promoure l’empoderament i la participació juvenil, fer protagonistes als i les joves dels processos que incideixen en el seu entorn, les relacions, el desenvolupament personal i col·lectiu. 

Per mi aquest lloc de treball és un creixement tant professional com personal.  

Què pots aportar als i a les joves de Vilanova del Vallès?

Sobretot acompanyament, el jovent sempre ha sigut un col·lectiu poc escoltat i valorat, si a això li sumem la situació actual en la qual estem podem veure la gran necessitat d’aquest acompanyament, orientació, assessorament. Simplement una figura de referència amb la qual sàpiguen que poden comptar, tenint en compte els interessos dels i les joves i intentar cobrir les seves necessitats. També acompanyar i facilitar les eines als i les joves perquè liderin els seus projectes, assumint responsabilitats  i d’aquesta manera s’enforteixin com a grup social. Totes aquestes intervencions fent-les sempre amb una mirada feminista, ja que si no, no hi ha transformació social que valgui.  

Quins seran els objectius de cara als propers mesos?

Amb el poc temps que porto treballant aquí he pogut veure la quantitat de joves amb potencials i habilitats diverses increïbles les quals es podrien aprofitar per dur a terme projectes per a la comunitat, fent-les protagonistes d’aquestes accions i així potenciar el desenvolupament, l’autonomia personal i el sentiment de pertinença al poble.   

També, un dels nostres objectius és mantenir el treball en xarxa amb les diferents àrees de l’Ajuntament, entitats, associacions... I reprendre les intervencions a l’Institut en la mesura del possible, tenint en compte les limitacions a causa de les restriccions. 

El gran repte és seguir amb la nostra tasca socioeducativa adaptant-nos al context, sigui dins o fora de l’Spai Jove. 

Per als i les joves que no coneguin l’oferta, quins serveis, opcions i iniciatives se’ls ofereix des de Joventut?

Des de Joventut oferim el servei d’assessorament i informació en qualsevol àmbit, ja sigui orientació laboral, educativa, associacionisme, mobilitat internacional, acompanyament emocional, acompanyament a col·lectius juvenils, dinamització d’activitats d’oci. En definitiva a partir de les demandes o necessitats detectades, intentem oferir allò que creiem necessari per satisfer les necessitats del jovent de Vilanova. 

Quin missatge de presentació vols enviar a tot el jovent de Vilanova?

Principalment fer-los saber que tot i tenir l’Spai Jove tancat al lliure accés, estic a la seva disposició per qualsevol assessorament que necessitin, tinc moltes ganes de poder parlar amb ells i elles, escoltar les seves inquietuds, necessitats, projectes… I fer el millor acompanyament possible ja sigui fent medi obert, com ara a l’Spai Jove amb cita prèvia.

Finalment, amb la incorporació de Vera Medina, el fins ara dinamitzador de Joventut, Llorenç L. Urizarna, s'ha convertit en el nou tècnic de Joventut i ja està assumint les seves funcions en disseny, implementació i avaluació de programes per a joves, i coordinant-se amb les diferents àrees de l’ajuntament perquè la perspectiva juvenil sigui transversal en les diferents polítiques.

Darrera actualització: 08.04.2021 | 13:42