Presenta la teva proposta pels pressupostos participatius 2021!

Dimecres, 26 de maig de 2021 a les 00:00

El termini per presentar projectes de fins a 10.000 euros estarà obert durant dues setmanes, fins el dimecres 9 de juny.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimarts, 25 de maig, les bases definitives dels pressupostos participatius, després que els diferents grups municipals i entitats locals com el Club de Bàdminton Vilanova del Vallès, Escola Mestres Munguet-Cortés, Club de Futbol de Vilanova del Vallès o l’Institut Vilanova del Vallès, presentessin les seves al·legacions durant la darrera setmana.

Les aportacions de les diferents parts van servir per consensuar les bases reguladores d’aquests pressupostos participatius 2021 que començaran a partir d’aquesta mateixa setmana. La gran novetat d’aquest any és que per primera vegada a Vilanova del Vallès hi haurà un pressupost destinat exclusivament al col·lectiu juvenil del municipi. Amb això, es faran dos processos diferenciats: primer, el pressupost participatiu general, que comptarà amb una partida de 55.000€; i, en segon lloc, el procés juvenil, que comptarà amb una partida de fins a 5.000€.

Com mostren les dades, aquest any 2021 s’ha incrementat la partida econòmica reservada pels pressupostos participatius. L’any passat va ser de 50.000€ i aquest any, sumant els dos processos diferenciats, s’enfila fins als 60.000€, pel que suposa un increment de 10.000€ en aquesta partida.

El calendari proposat per desenvolupar els projectes és el següent:

  • Fase 1: Elaboració i validació de les bases: abril-maig 2021.
  • Fase 2: Presentació dels projectes ciutadans: del 26 de maig al 9 de juny.
  • Fase 3: Validació tècnica municipal dels projectes ciutadans: del 10 al 17 Juny. En aquesta fase es valida tècnicament els projectes presentats. El 22 de juny, presentació a la Comissió de Participació de la validació tècnica i treball sobre els projectes validats, informació sobre els projectes que no han passat la validació tècnica.
  • Fase 4: Votació ciutadana dels projectes: del 29 de juny al 21 de juliol. El 22 de juliol, acte de recompte públic de les votacions.

Així, des d’avui mateix i durant dues setmanes, fins el 9 de juny, els veïns i veïnes poden presentar propostes de projectes a realitzar amb aquests pressupostos. Per fer-ho, cal omplir el formulari que es pot trobar a https://www.vilanovadelvalles.cat/ajuntament/pressupostos-participatius-2021/. Els projectes no poden superar els 10.000 euros (IVA inclòs) i cada persona o entitat pot presentar fins a 2 propostes.

Darrera actualització: 26.05.2021 | 13:31