Passejades guiades i activitats per la Serralada Litoral

Dimecres, 10 de maig de 2023 a les 10:00

A Vilanova s'ha fet un taller d'hotels d'insectes a l'abril i es farà una sortida per buscar el Tió al desembre.

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona publica el seu nou programa d'esdeveniments al Parc de la Serralada Litoral durant el 2023. Seran una vintena de passejades guiades i vuit activitats pensades per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de la zona. Tots els itineraris seran conduïts per persones especialitzades i permetrà descobrir racons i històries de l'entorn. Vilanova del Vallès acull dues de les propostes. D'una banda, el taller per a la creació d'hotels d'insectes que es va duu a terme el 29 d'abril. I, d'altra banda, una sortida per cercar el Tió que tindrà lloc el 10 de desembre.

El taller de l'abril va consistir en la creació d'una estructura amb materials reciclats o reutilitzats perquè els insectes hi habitin. El procés va permetre conèixer el fenomen de la pol·linització i el valor dels insectes dins dels ecosistemes. La pròxima activitat al municipi es farà al desembre. La sortida per buscar el Tió serà un itinerari senzill i fàcil d'uns 2 km, que començarà al final del carrer de l'Alosa. Cada Tió estarà amagat amb el nom de la família participant, que haurà de passar un seguit de proves per aconseguir descobrir on està. Es podran fer servir tions propis o reservar-ne un de nou per 20 €.

El preu per cada activitat és de 4 €. Per als menors d'entre 6 i 12 anys serà de 3 € i pels infants de menys de 6 anys, gratuït. Hi ha un 10% de descompte per a les famílies nombroses i per als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals. A més, les passejades i tallers que coincideixin amb el Dia Europeu dels Parcs, el 24 de maig, també seran de franc.

Les places a les activitats i passejades són limitades, per tant, cal inscriure's abans del divendres anterior a la convocatòria a través del correu activitatsserralada@aulabgt.com o el telèfon 930 328 365. Com a requisit per a qualsevol sortida, cal portar calçat i roba adequada per caminar per la muntanya, a més d'aigua, gorra i protecció social. A les sortides nocturnes, es demana dur lot o frontal i una armilla reflectant. El parc també disposa de servei de Joëlette, la cadira tot terreny que permet la pràctica del senderisme a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Descobreix la programació completa a l'enllaç disponible a la columna de la dreta.

 

Darrera actualització: 09.05.2023 | 16:55