Oberta la convocatòria per als ajuts de lloguer a persones joves per part de la Generalitat

Dijous, 23 de març de 2023 a les 00:00

La convocatòria per als ajuts de lloguer a persones joves va dirigida a persones menors de 35 anys amb residència legal a Catalunya. 

Aquest dimecres 22 de març s’ha obert la convocatòria per als ajuts de lloguer per a persones joves. Aquesta ajuda va destinada a totes aquelles persones menors de 35 anys que tinguin residència legal a Catalunya.
Per poder optar a aquesta ajuda durant l’any 2021 cal haver ingressat una quantitat inferior als 23.725,79 €. L’import màxim de lloguer s’ha establert per demarcacions i, en el cas de l’Àmbit Metropolità de Barcelona i el Vallès Oriental s’ha estipulat en 950 € per als lloguers i els 450 € per habitació.

L’import de la subvenció quedarà determinat per l’esforç per poder pagar el lloguer, partint d’un 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos. S’ha establert un límit de 3.000 € anuals per habitatge i un mínim de 240 €.

El termini per presentar les sol·licituds és del 23 de març al 5 d’abril de 2023, ambdós inclosos. Per consultar aquesta convocatòria us podeu dirigir al portal web d’Habitatge, a l’apartat de convocatòries. Per obtenir informació sobre els ajuts i assessorament sobre el tràmit telemàtic pots trucar al telèfon 012, d’atenció ciutadana.

 

FAQ'S

 

Consideracions rellevants:

  • Persones destinatàries: aquestes subvencions es destinen a les persones físiques que, en el moment de presentar la sol·licitud tinguin fins a 35 anys o menys, i que, a més de complir els requisits establerts a les bases, siguin titulars d’un contracte de lloguer, habitació o cessió d’ús que constitueixi el seu domicili habitual o permanent, en el territori de Catalunya.
  • Termini per presentar les sol·licituds: s’inicia el 23 de març de 2023, i finalitza el 5 d’abril de 2023 (ambdós inclosos).
  • Imports màxims de lloguer mensual: 950 € mensuals per a la comarcal del Vallès Oriental, i 450 euros mensuals en cas de tractar-se d’una habitació.

Com i on s’han de sol·licitar?

Les sol·licituds s’han de presentar degudament formalitzades i signades per la persona sol·licitant de l’ajut, acompanyades de la documentació requerida.

 

Les sol·licituds es poden presentar a:

  1. Preferentment, a través de mitjans electrònics al web de la Generalitat de Catalunya.

Per conèixer com fer la tramitació on-line hi ha a disposició un tutorial en la mateixa

Sol·licitud telemàtica Agència de l'Habitatge

Si es tracta d'una persona sol·licitant del Vallès Oriental, caldrà que es dirigeixi a la seva oficina local d’habitatge de referència, en el cas de l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Vallès Oriental, pot registrar la seva sol·licitud amb la documentació requerida al Registre electrònic del Consell Comarcal: 

Tràmits i gestions (seu-e.cat)

 

image005.png

 

 

 

 

 

 

 

  1. A les Oficines locals d’Habitatge al qual pertoqui per municipi, en horari de registre.

L’Oficina Comarcal d’habitatge del Vallès Oriental atendrà sempre amb cita prèvia, i s’han habilitat dues línies telefòniques per atendre qüestions als respecte: 93 860 07 08 - 667 99 21 35, a més del correu electrònic habitatge@vallesoriental.cat.

Per demanar cita prèvia:

Reservar Cita Previa (encolate.es)

 

  1. A l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

 

NOTA IMPORTANT:  tal i com preveu la mateixa convocatòria adjunta, des de l’11 d’abril fins al 12 de maig de 2023 (ambdós inclosos) s’obrirà la convocatòria per:

  • les persones que a més de reunir els requisits tinguin 65 anys o més
  • les persones que tinguin de 36 anys fins a 64 anys.

 

Darrera actualització: 23.03.2023 | 14:42