Novetats en les mesures anti-Covid-19 a partir d'avui 4 de juny

Divendres, 4 de juny de 2021 a les 00:00

S'apliquen canvis en l’horari de restauració, així com en l’aforament de comerços i grans esdeveniments, entre altres.

Demà divendres, 4 de juny, entraran en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19. Entre les novetats, destaca l’ampliació de l’horari de la restauració tant en interiors com en exteriors fins a la 01 h de la matinada, amb un aforament del 50%. Tanmateix, es recorda que a Vilanova del Vallès, l'ordenança de convivència i via pública limita l'horari de les terrasses i estableix els següents horaris:

Horari de terrasses tot l’any:

  • De diumenge a dijous, fins a les 23 h
  • Divendres, dissabtes i vigílies de festius, fins les 24 h

Horari especial mesos de juliol i agost:

  • De dilluns a diumenge, fins les 24 h

Pel que fa a les activitats culturals, esportives, les botigues de primera necessitat i les de benzineres també podran obrir fins la 01 h.

Un altre punt important és que es permetrà el consum d’aliments i begudes en els espais públics habilitats, com per exemple les àrees de pícnic, de lleure o de descans.

Finalment, l’aforament permès als comerços al detall, els gimnasos i les instal·lacions esportives passa al 70%, el mateix que la cultura; en restauració es manté al 50%; i en parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats passa al 50%.

Cal tenir en compte que no canvia el límit de les reunions socials, que continuarà sent de 10 persones, ni tampoc la limitació en bars i restaurants de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Tot i la flexibilització de les mesures, la progressió del procés de vacunació, els indicadors epidemiològics i assistencials, es recomana mantenir restriccions en diferents àmbits de la vida social i laboral.

Darrera actualització: 04.06.2021 | 09:05