Noves noves mesures per combatre la Covid aplicables a partir d'aquest divendres 30 d'octubre

Dijous, 29 d'octubre de 2020 a les 17:50

Segons el Govern de la Generalitat es tracta d'una aturada social imprescindible atesa la situació extremadament greu per l'increment de contagis i persones ingressades i amb l'objectiu d'evitar el col·lapse de les Unitats de Cures Intensives, que, en poques setmanes, podrien arribar a igualar el pic de la primera onada de la pandèmia.

Entre d'altres, les noves mesures són:
* Confinament perimetral de tot el territori de Catalunya (15 dies).
* Confinament municipal (terme municipal)  de cap de setmana des de les 6h de demà divendres fins a les 6h de dilluns 2/11. Excepcions: desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones depenents. També es contemplen excepcions per a les visites als cementiris el 31 d'octubre i l'1 de novembre, sempre que sigui dins de la mateixa comarca. No afecta tampoc a l'activitat lectiva escolar.
* Aturada de:
     - Activitats i espectacles culturals: CCVV tancat i la Biblioteca tanca accés al públic i activitats, però segueix oferint servei de préstec i retorn amb cita prèvia.
     - Activitats i competicions no professionals de caire esportiu, inclosos entrenaments: activitats pavelló, bàsquet, futbol i bàdminton.
     - Tancament de centres esportius, com gimnasos, pistes de pàdel, golf, etc.
     - Activitats extraescolars fora horari lectiu dins o fora de l'escola, lleure infantil i juvenil.

Es mantenen restriccions:
* Tancament de bars i restaurants; només menjar a domicili.
* Tancament de centres d'estètica.
* Toc de queda entre les 22h i les 6h.
* Petit comerç obert amb 30% d'aforament.

Per a més informació: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures-per-contenir-els-brots/mesures-per-contenir-els-brots-aplicables-a-tot-catalunya/

 

Darrera actualització: 29.10.2020 | 17:53