Noves mesures sobre què es pot fer i què no a partir d'avui

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 00:00

Les noves mesures anunciades pel Govern per fer front a la segona onada de la pandèmia han entrat en vigor després de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya(DOGC).

1. Desplaçaments i interacció social
Es recomana limitar els desplaçaments i la circulació, fomentar el teletreball i les entrades esglaonades als llocs de treball, així com extremar les mesures de prevenció i higiene, neteja i ventilació. També es manté la prohibició de reunions familiars i socials de més de sis persones.

2. Centres d'estètica
Es tanquen els centre d'estètica, però no les perruqueries.

3. Bars i restaurants
Es tanquen bars i restaurants, que podran continuar fent entregues a domicili i oferint serveis de recollida. Poden continuar oberts els serveis per a hotels, hospitals, residències, menjadors escolars i menjadors socials.

4. Comerços
Es redueix al 30% l’aforament dels comerços, on els clients han de mantenir una distància d’un metre i mig entre ells. Es redueix al 30% l’aforament als mercats.

5. Actes de culte
Es limita l’aforament d’actes religiosos i cerimònies civils al 50%.

6. Transport públic
L’oferta del transport públic es manté al 100%, amb dispensadors del gel hidroalcohòlic.

7. Activitats culturals
Es redueix l’aforament d’activitats culturals com ara el teatre, el cinema i els concerts al 50%, i els locals hauran de tancar a les 23 h.

8. Equipaments esportius
Els gimnasos es mantenen oberts amb cita prèvia i amb un aforament del 30%. S’ajornen 15 dies les competicions no professionals i es tanquen pistes poliesportives obertes sense capacitat de control d’aforament.
A Vilanova es redueix l’aforament  al 50% en les dues sales del Pavelló. Temporalment l’activitat de cardio-box de la graella d’activitats dirigides dels dilluns i dijous de 19 a 20h, serà l’única en la que s’haurà de fer reserva prèvia amb un temps d’antelació màxima de 24 h a l’horari de l’activitat a través del telèfon 93 845 84 29 o presencialment a la recepció del pavelló.

9. Educació
La docència de les universitats passa a ser virtual.

10. Parcs infantils
Els parcs infantils hauran de tancar a les 20 h.

11. Congressos
Se suspenen congressos, convencions, fires comercials i festes majors previstes per al mes d'octubre.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 16:59