Noves mesures a partir d’aquest dilluns, 1 de març

Diumenge, 28 de febrer de 2021 a les 11:45

La principal novetat és l’obertura dels centres comercials i dels establiments de més de 400 metres quadrats entre setmana

Els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats podran obrir de dilluns a divendres a partir d’aquest dilluns, 1 de març: els centres comercials amb un aforament limitat del 30% i els establiments de més de 400 metres quadrats hauran de delimitar la superfície d’atenció al públic als 400 metres quadrats i mantenir el 30% d’aforament respecte aquests 400m2.
La restauració dels centres comercials, però, seguirà tancada.

D’aquesta manera, entre setmana podran obrir, doncs, tots els comerços, els centres comercials i els de més de 400 metres quadrats, però el cap de setmana només ho podran fer els comerços considerats essencials.

Restauració
Les restriccions horàries d’obertura de bars i restaurants es mantindran com fins ara. Es podran servir esmorzars en horari de 7.30 a 10.30 h, i dinars entre les 13.00 i les 16.30 hores, mentre que de 19.00 a 22.00 es podrà servir menjar per emportar si el client va a recollir-lo, i fins les 23 hores si es reparteix a domicili.
Pel que fa a les terrasses de bars i restaurants es mantenen les restriccions físiques amb un màxim de 4 persones per taula (6 si són de la mateixa bombolla de convivència), mentre que a l’interior dels locals l’aforament màxim és del  30%, respectant les restriccions per taula.
Entre taules hi ha d’haver dos metres de distància entre comensals de taules diferents, i una distància d’un metre entre els de la mateixa taula.

El confinament perimetral continua sent comarcal
Només es podrà fer desplaçaments entre municipis de la mateixa comarca, i només es podrà d’aquesta per motius justificats.
El confinament comarcal tampoc permet el desplaçament a segones residències.

Esport
En l’àmbit de l’esport, s’ampliarà l’aforament d’activitats grupals al 30% en espais tancats i ventilació adequada, i s’ampliarà l’aforament de les piscines al 50%. I pel que fa al confinament perimetral es podrà realitzar activitat física i esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs que pertanyin a comarques diferents.

Educació
En l’àmbit de l’educació, es permetran les sortides escolars amb pernoctació amb el mateix grup bombolla. El Govern de la Generalitat treballa per poder recuperar la presencialitat del segon curs d’universitat a partir del dia 8 de març, com ja s’està fent des del 8 de febrer en el primer curs.

Toc de queda
Continua el toc de queda de 22 h a 6 hores de manera general, amb les excepcions de causa major justificades.

Reunions limitades a sis persones
Es manté la prohibició de fer reunions de més de sis persones, tret de les bombolles de convivència.

Darrera actualització: 28.02.2021 | 11:45