Mesures d'estalvi d'aigua a Vilanova del Vallès

Divendres, 9 de febrer de 2024 a les 00:00

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès s'ha reunit aquest matí en el marc del comitè de crisi de la sequera format per tècnics de Serveis territorials, Medi Ambient justícia climàtica, sergent de la policia local i Govern en ple, i s'han acordat mesures restrictives d'estalvi d'aigua al municipi que complementen les ja instaurades pel Govern de la Generalitat després de l'entrada en fase d'emergència per sequera al municipi.

Les mesures implementades seran les següents:

-Tancament de les dutxes dels edificis municipals següents:

  • Pavelló
  • Camp de Futbol
  • Escoles
  • Centre Cultural
  • Policia

-Hibernació total de la piscina municipal per impossibilitat de reompliment

-Reg d'aigua al camp de futbol només els caps de setmana de partit, sempre amb utilització d'aigua freàtica i davant la mesura alternativa de tancar dutxes. I sempre dintre l'horari de Baixa insolació de 20.00 h a 8.00 hores

-Reg exclusiu només a l'arbrat municipal amb aigua freàtica

-Prohibició de reg als horts

-Fonts tancades a excepció de la de l'ajuntament que es manté oberta per garantir l'aigua en boca a col·lectius vulnerables.

S'està treballant per comunicar a tots els col·lectius les mesures adoptades en concret, a l'espera de l'evolució de la gravetat que suposa la present situació de sequera. Amb l'únic objectiu de reduir el consum de l'aigua amb i sumar esforços per minimitzar l'impacte d'aquesta emergència per sequera.

El consistori agraeix l’esforç i la implicació de les entitats i la ciutadania.

Darrera actualització: 09.02.2024 | 14:10

Imatges