L'Spai Jove impulsa serveis d’emancipació i participació per als joves

Divendres, 1 de març de 2024 a les 00:00

El veredicte sobre la nova imatge corporativa es va proclamar el passat 9 de febrer, establint una direcció fresca i vibrant per al servei, alineada amb les necessitats i interessos de la joventut vilanovina. Amb la imatge ja definida, el Servei de Joventut es proposa divulgar els seus serveis gratuïts i semigratuïts per assegurar que cada jove del municipi tingui accés a recursos valuosos. A continuació, les iniciatives més destacades. 

  • Serveis d'emancipació juvenil. Es promou informació generalista, acadèmica i laboral, amb horaris establerts per oferir suport als joves. S'impulsaran temes de mobilitat internacional mitjançant accions puntuals.
  • Atenció en prevenció a la salut. Es posa èmfasi en la prevenció de drogues i ús de pantalles mitjançant el programa XIP, gestionat per l'empresa Eines. Es reforçarà la salut mental i el benestar emocional a través del Programa Escolta Jove. S'estudia la possibilitat de crear un servei d'informació i consulta sobre sexualitat i relacions afectives.
  • Programacions d'oci nocturn alternatiu. En col·laboració amb el Servei de Cultura o amb programes propis, es construiran activitats d'oci nocturn durant la temporada de primavera i estiu.
  • Formacions i tallers a l'Spai Jove. S'afegiran al llarg del curs diferents formacions i tallers, tant de promoció pròpia com en col·laboració amb altres serveis o agents del municipi.
  • Accions pròpies i generades pel Servei de Joventut. Es programaran activitats motivadores que serveixin de trampolí per als joves, fomentant la participació i incentivant la creació de propostes pròpies.
  • Promoció de serveis gratuïts. Se cedeixen espais per a reunions, trobades i activitats artístiques com dansa i teatre. L'Spai Jove tindrà una sala d'estudi i dos ordinadors amb connexió a internet i impressora per a tasques escolars.
  • Espai expositiu a l'Spai Jove. S'ha habilitat un espai per mostrar treballs d'artistes joves, concursos i altres activitats artístiques, consolidant així el suport a la creativitat local.


Amb aquesta nova imatge i l'enfocament renovat, el Servei de Joventut assegura continuar sent un referent vital per al desenvolupament i el benestar dels joves de Vilanova del Vallès.

Darrera actualització: 01.03.2024 | 08:37