L’obra de la nova piscina municipal exterior a l’illa d’equipaments públics de Can Rabassa estarà a punt les pròximes setmanes

Dissabte, 1 d'abril de 2023 a les 09:00

El procés de construcció de la piscina culminarà després de més de 3 anys de treballs.

Excavacions i Obres Públiques Requena, empresa adjudicatària del contracte, està finalitzant els treballs d’execució del vas de la nova piscina municipal i de l’edifici de vestuaris. Una piscina de 34m x 14m, amb dues zones de bany separades per una rampa d’accés adaptat i una edificació de planta baixa de 250’85m2 amb porxos perimetrals i una sala tècnica soterrada. L’edifici de vestuaris inclou un espai de bar-restaurant, a les noves instal·lacions de 5.724’12 m2 totals.

La piscina, amb les seves instal·lacions s’ubica en una finca de 3’2 hectàrees municipal, ampliada en 1’2 hectàrees en els darrers anys per a propiciar el bon funcionament tant de la Casa de Colònies de Can Rabassa, com de la nova piscina i els futurs usos públics que aquest espai i equipament pugui assolir. Aquests dies també s’està adequant l’entorn de l’equipament i un espai d’aparcament a la finca. Tota la finca és una illa d’equipaments ja contemplada al planejament municipal vigent.

Fa quinze dies, es va completar una prova d’obra per tal d’assegurar l’estanquitat del vas per al bany, i evitar pèrdues d’aigua durant la vida útil de la piscina. Aquestes  pèrdues d’aigua, malauradament són un fenomen força present en instal·lacions més antigues. La prova va consistir en omplir i buidar el vas, actuació que va permetre reaprofitar tota l’aigua per a la seva acumulació preventiva en basses agrícoles properes.

L’Ajuntament de Vilanova del Vallès treballa compromès amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la làmina d’aigua de la piscina s’ha dissenyat amb poca profunditat (1’2m promigs) per reduir el volum d’aigua i fer més eficients i sostenibles les instal·lacions tècniques de què disposa aquesta instal·lació. La piscina compta amb un circuit permanent per a la recirculació d’aigua per optimitzar-ne l’ús i el funcionament de tota la instal·lació. Així mateix, per la situació climàtica general que ens afecta, s’està treballant amb un enjardinament de baixes necessitats hídriques adient per l’entorn.

Aquesta mateixa setmana l’Ajuntament, com molts altres Ajuntaments d’arreu de Catalunya així com l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que tingui en compte la importància per a la salut pública de les piscines públiques, també com a refugis climàtics per a tota la població, amb un estiu a la porta que es preveu notablement calorós a causa dels efectes del canvi climàtic.

Darrera actualització: 01.04.2023 | 12:58

Imatges