L’escola La Falguera celebra les segones eleccions del programa 'Educant en democràcia'

Dijous, 3 d'octubre de 2019 a les 19:40

Dimecres l’alumnat de primària va poder votar les candidatures dels seus companys de classe

Aquest dimecres, 2 d’octubre, l’escola La Falguera va celebrar les segones eleccions del programa Educant en democràcia, per tal d’escollir els representants de les aules i confegir un equip de govern.

Durant tot el matí, els mestres i l’alumnat de primària van poder votar les candidatures dels seus companys de classe a les corresponents urnes disposades al gimnàs del centre educatiu.

El projecte, sorgit dels professors Pau Gaitán i Eulàlia Podall, va néixer el 2015 com un treball d’aula per millorar la inclusió i la participació de l’alumnat de sisè. El següent any el projecte va extrapolar-se a tot un cicle i des de fa dos anys, a tota la primària. Tot i que els alumnes d’educació infantil no votaven si que des de l’aula es treballen els valors de la democràcia i la participació.

El projecte comença amb l’inici de curs quan els alumnes es reuneixen i decideixen qui es vol presentar com a cap de govern. A partir d’aquí es comencen a formar les diferents candidatures que durant les tres primeres setmanes de curs presenten unes propostes, elaboren eslògans, organitzen debats i exposen a la resta de la classe què volen fer durant el curs.

Segons el professorat del centre, aquest procés té tres puntals: l’autogestió, l’autoregulació i l’autoavaluació.

El curs passat el projecte es va registrar amb una llicència Creative Commons i actualment, estan treballant en una web que serveixi de plataforma de difusió del projecte per poder-ho aplicar a altres centres educatius.

Darrera actualització: 03.10.2019 | 19:40