Les escoles de Vilanova participen de nou en el projecte Cantània

Dimecres, 3 de maig de 2023 a les 00:00

La Cantània és una iniciativa musical i educativa que va sorgir a Barcelona l'any 1991 i va començar a fer-se al Vallès Oriental l'any 2001 de la mà de l'Associació Cultural de Granollers (AC) i el Teatre Auditori.

Un total de 105 escoles de 34 municipis vallesans formen part de la Cantània 2023, que s'estrenarà el 2 de juny i s'allargarà amb 16 funcions fins al dia 11. Les xifres d'enguany són de récord: 105 escoles, 4000 alumnes de 34 municipis i un total de 16 concerts.

Vilanova del Vallès ja fa anys que dona suport al projecte impulsat per l'Auditori de Barcelona, però que al Vallès Oriental està organitzat pel Teatre Auditori de Granollers i l’Associació cultural de Granollers des del 2001. El suport de Vilanova del Vallès es transmet també amb la participació de diferents escoles del poble. Concretament, en formaran part els i les alumnes de 5è de primària de les escoles Mestres Munguet-Cortés i La Falguera.

Enguany, seguint el calendari, l'Escola La Falguera actuarà el dissabte 3 de juny a les 20 h; i l'Escola Mestres Munguet Cortés, també el dissabte 3 de juny, a les 16.30 h. 

L'acte de presentació, que ha comptat amb l'assistència de la regidora d'Educació, Sara Iglesias.

Un viatge a través de la música

La Cantània aquest any du el nom de Les portes del món, i narra un viatge fictici que emprenen una nena cega i el seu pare. La Sara, la protagonista, té el desig de viatjar pel món, i com el seu pare no s'ho pot permetre decideix crear un recorregut per diversos països a través de la convivència amb famílies d'altres cultures que viuen en el mateix edifici que ells. L'obra, composta per Raquel García-Tomás, té la intenció de reflexionar entorn el concepte de la mirada, tant literal com metafòrica, i de la diversitat.

A banda del diàleg, l'espectacle es compon d'un total de 15 cançons que volen transportar a l'espectador als diferents indrets que visiten els personatges amb el seu viatge. 

Les entrades a les funcions es poden adquirir a la pàgina web d'Escena grAn i a taquilles, i el seu preu és de 8,5 euros.

Darrera actualització: 03.05.2023 | 10:45