Les 12 alcaldies acorden amb el Departament d’Interior més mesures de seguretat per al cap d’any

Divendres, 31 de de desembre de 2021 a les 00:00

El Departament d’Interior ha respost a la demanda dels 12 alcaldes del Maresme i del Vallès Oriental on no hi ha toc de queda i ha previst un dispositiu especial de seguretat a la zona per a la nit de cap d’any.

Els alcaldes i les alcaldesses de Vilanova del Vallès, Vallromanes, Tiana, Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Òrrius, Santa Maria de Martorelles, Martorelles i Sant Fost de Campsentelles, municipis tots de menys de 10.000 habitants, havien sol·licitat per carta al Govern de la Generalitat que s’apliqués el toc de queda a les seves localitats davant el risc de patir un increments de botellots durant les festes de Nadal.  I en cas de no poder-se aplicar, poder comptar amb un dispositiu policial extraordinari dels Mossos d’Esquadra per  garantir la seguretat ciutadana durant les festes de Nadal.

Les 12 localitats configuren una illa sense toc de queda envoltada per ciutats on sí que s’hi aplica. Després de valorar la reivindicació dels alcaldes, i les amenaces i els possibles problemes que es poden donar de manera especial durant la nit de cap d’any, el Conseller d’Interior ha comunicat a les alcaldies que el Govern tindrà cura de les necessitat d’aquestes localitats, tenint en compte l’excepcionalitat de les comarques en qüestió.

La nit de Cap d’Any, les policies locals treballaran coordinadament amb els Mossos d’Esquadra per garantir un ús adequat dels espais públics i evitar l’ocupació massiva que posi en perill les mesures de distanciament i la seguretat ciutadana. En concret, el dispositiu farà èmfasi en la prevenció de la celebració de festes no autoritzades arreu del territori on es puguin produir aglomeracions de persones.

Darrera actualització: 31.12.2021 | 12:51