L’alumnat de l’escola La Falguera escull l’equip de govern de cada classe

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 14:00

Avui divendres, 8 d’octubre, s’ha fet la tercera edició de la jornada de votacions en el marc del programa 'Educant en democràcia'.

L’escola La Falguera ha viscut aquest matí unes noves eleccions en el marc del programa ‘Educant en democràcia’. Es tracta d’una votació en què els i les alumnes escullen l’equip de govern de cada classe de l’escola, que es va celebrar per darrera vegada l’any 2019, i que pretén treballar conceptes com l’autogestió, l’autoregulació i l’autoavaluació.

El projecte va ser impulsar per professors/es de l'escola La Falguera l'any 2015, com un treball d’aula per millorar la inclusió i la participació de l’alumnat de sisè, i posteriorment l'equip directiu ha continuat apostant per aquest projecte a nivell escolar. L’any següent, el 2016, va extrapolar-se a tot un cicle i, des del 2017, a tota la primària. A l’inici de curs, els alumnes es reuneixen i decideixen qui es vol presentar com a cap de govern. A partir d’aquí, es comencen a formar les diferents candidatures que durant les tres primeres setmanes de curs presenten unes propostes, elaboren eslògans, organitzen debats i exposen a la resta de la classe què volen fer durant el curs.

Com a representació de l’Ajuntament, l’alcaldessa Yolanda Lorenzo i la regidora d’Educació Sara Iglesias han estat presents aquest mateix matí a l’escola La Falguera i han animat a tot l’alumnat de l’escola a participar d’aquesta jornada de les votacions, una magnífica iniciativa per a treballar i inculcar la democràcia.

Darrera actualització: 08.10.2021 | 14:11